Vernieuwing Weizigtpark

De vernieuwing van het 75 jaar oude Weizigtpark is voor het grootste deel klaar. ProRail werkt aan de afronding van de nieuwe fietsenstalling. Op dit moment werken we ook aan het stationsplein. We starten met het plaatsen van een natuurstenen zitrand rondom de groep bomen. En we brengen nog de laatste laag asfalt aan in het hele park.

Daarnaast komt er een plateau (verhoging) bij de kruising Mauritsweg en Nassauweg. En we graven een vijver op de plek waar de aannemer nu zijn werkterrein heeft. De aannemer bouwt in december de nieuwe voetgangersbrug vanaf de Mauritsweg. Hierna is het park klaar voor het gebruik van nu en in de toekomst. 

Aannemer GKB Realisatie B.V. voert het werk in het park uit. Dit gebeurt in delen. Zo blijft het park 'open' om te wandelen en te spelen. Ook het station blijft bereikbaar. Er zijn wel omleidingen. Die staan aangegeven met borden.
Informatie over de planning van het werk vindt u op de website van aannemer GKB. U vindt daar ook contactgegevens van de omgevingsmanager.

Vragen en antwoorden

Wat de vernieuwing van het park allemaal inhoudt, leest u verder op deze pagina onder de illustraties van het park. In het overzicht met vragen en antwoorden vindt u ook veel informatie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over het Weizigtpark en omgeving? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief

Artistimpression Weizigtpark Maurtisweg-Nassauweg Artistimpression Weizigtpark station
Artistimpression Weizigtpark Krispijnseweg-Maurtisweg Definitief ontwerp Weizigtpark

Wat komt er?

  • Een compact plein met veel groen bij de nieuwe ingang van het station en de nieuwe fietsenstalling met plek voor 1.880 fietsen. ProRail is in 2023 gestart met de bouw hiervan. 
  • Een duidelijke en aantrekkelijke ingang van het park bij de Mauritsweg/Nassauweg. 
  • Betere en bredere (hoofd)paden. De paden zijn voor zowel voetgangers als fietsers. We noemen dat shared space. 
  • Meer sociale veiligheid door in een aantal delen van het park hoge struiken te vervangen door lagere planten. Ook houdt en krijgt de hoofdroute goede verlichting.  
  • Een hogere kwaliteit van het groen en biodiversiteit door onder andere het planten van nieuwe bomen. Deel van het gras zaaien we in met een mengsel van bloemen en kruiden. 
  • Meer water zoals in het ontwerp van Doorenbos en natuurlijke oevers. 
  • Opgeknapte bruggen en een nieuwe brug voor voetgangers vanaf de Mauritsweg (tegenover de Julianakerk). 
  • Nieuwe banken en zitranden in het hele park.
  • Een nieuwe plek voor de sporttoestellen. Ze schuiven van het grote grasveld een stukje op naar het zuiden (richting de Mauritsweg). 
  • Een logische wandelroute naar het Van Baerleplantsoen. We betrekken het Van Baerleplantsoen bij het park door de paden en het groen met elkaar te verbinden. 
  • Een nieuwe plek voor de hondenspeelplek bij het Van Baerleplantsoen met 1 of 2 nieuwe speeltoestellen erbij. 
  • Een nieuw wandelpad vanaf de Vlietweg door het Van Baerleplantsoen naar het park. Dit wandelpad krijgt lantaarnpalen.