Veelgestelde vragen en antwoorden fietsenstalling parkzijde

Op deze pagina vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over de fietsenstalling aan de parkzijde van station Dordrecht.

Hoeveel fietsen passen er in de fietsenstalling?

De fietsenstalling aan de parkzijde van station Dordrecht en biedt straks plaats aan 1.880 fietsen. Dat is ruim drie keer zoveel plekken als in de oude stalling. Maar iets minder dan in het begin was bedacht, want in de tussentijd zijn fietsen weer veranderd.

De fietsen zijn breder en zwaarder geworden en er kwamen kratten en rekken boven het voorwiel. De stallingsplekken moesten dus breder worden en dat scheelt zo’n honderd plekken.

De gewone fietsen stalt u boven. De plekken voor bakfietsen, brommers en scooters zijn beneden. Een digitaal fietstelsysteem helpt u om snel een lege plek te vinden

Is er ook ruimte om scooters, bakfietsen en elektrische fietsen te parkeren? 

De nieuwe fietsenstalling heeft plek voor 1.880 fietsen. Dat is bijna drie keer zoveel als in de oude stalling. Naast gewone fietsen is er ook plek voor scooters, bakfietsen, elektrische fietsen en fietsen die niet in een standaard rek passen.

Hoe lang mag mijn fiets in de fietsenstalling staan?

Fietsen die langere tijd ín de stalling staan, worden weggehaald. Dit wordt gecontroleerd met hulp van een digitaal systeem.  

Is er een digitaal fietstelsysteem?

Ja. Een digitaal fietstelsysteem geeft beter zicht op de echte bezetting van de stalling. Dat is nuttig voor het beheer van en onderhoud aan de stalling. De beheerder kan op elk moment van de dag de bezetting van de stalling controleren via een app. Zo weet de beheerder of een plek al lang bezet is. In dat geval zal de beheerder de fiets labelen en daarna verwijderen. Zo voorkomen we dat er minder zwerffietsen staan.

Moet ik inchecken om gebruik te maken van de fietsenstalling?

Dat hoeft niet, u loopt direct de stalling in. Vanuit de fietsenstalling loopt u overdekt het station in., Daar moet u eerst wel inchecken voordat u het station of perron op kunt.

Zijn er ook oplaadpunten voor elektrische fietsen?

Nee, dat past niet bij ons beleid. Dit komt onder andere door brandgevaar, diefstalkans van adapters en door de vraag wie de stroom betaalt. De actieradius van de meeste e-bikes is ruim voldoende voor een hybride werkweek huis-station.

Wordt het een bewaakte fietsenstalling?

Nee, het wordt een onbewaakte, gratis fietsenstalling. De fietsenstalling is goed verlicht en zichtbaar vanaf het station en perron, waardoor er meer sociale veiligheid is.

Is er camerabewaking?

Er hangt een camera maar die is niet bedoeld voor bewakingsopnames. Deze camera legt vast waar nog lege plekken zijn. Bij binnenkomst ziet u dan waar nog plek is.

Krijgt de fietsenstalling aan de voorzijde van het station ook een opknapbeurt?

Deze fietsenstalling is van NS, er is nog niet bekend of zij deze in de toekomst opknappen.