Van Gendtstraat

Het oude trapveld aan de Van Gendtstraat richten we opnieuw in. Hier komen een Cruyff Court en een Tiny Forest. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid stukje bos, waar buurtbewoners en kinderen de natuur kunnen ontdekken.

Cruyff Court

Dordrecht is een Cruyff Court rijker. Cruyff Courts zijn openbare voetbalveldjes met kunstgras. Het is een veilige plek waar kinderen elkaar ontmoeten en samen spelen.

Het nieuwe Cruyff Court 'Admiraal' ligt in Wielwijk, in de Van Gendtstraat. Leerlingen van de aangrenzende scholen De Albatros en De Fontein openden het nieuwe Cruyff Court op feestelijke wijze. Ook Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation, was hierbij aanwezig en is trots op de samenwerking met de gemeente Dordrecht. De middag stond helemaal in het teken van sport- en spel clinics, met sportaanbieders uit de wijk. Ook is er een watertappunt, gesponsord door Evides, gerealiseerd. 

Twee keer per week vinden er sportieve activiteiten voor kinderen (tussen de 6 en 18 jaar) plaats op het Cruyff Court. Dit gebeurt onder leiding van een Dordt Sportcoach op maandag en donderdag van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Tiny Forest

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid stukje bos, waar buurtbewoners en kinderen de natuur kunnen ontdekken. Het is een plek vol bomen en struiken waar vlinders, bijen, vogels en kleine zoogdieren zich thuis voelen. Het Tiny forest draagt bij aan de biodiversiteit in de wijk.