Bouwarchief inzien

Als u (ver)bouwplannen heeft, is het nuttig om te weten hoe de constructie van het pand is. Deze informatie kunt u opvragen bij de gemeente. Alleen gebouwen waarvoor een vergunning is verleend, staan opgenomen in het bouwarchief.

Het bouwarchief

In het bouwarchief vindt u onder meer: omgevingsvergunningen (voorheen bouw- en sloopvergunningen), (ver)bouwtekeningen, constructieberekeningen en -tekeningen en sonderingen, funderingen en palenplannen.

Wanneer nodig

De documenten kunt u nodig hebben bij de voorbereiding van uw aanvraag omgevingsvergunning. Soms zijn verbouwingen op een perceel niet gemeld bij de gemeente. Hierdoor kunnen de archiefstukken afwijken van de huidige situatie. De gemeente is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van deze archiefstukken.

Bouwvergunning (bouwdossiers) bekijken

Regionaal Archief Dordrecht

  • bouwdossiers uit 1900 tot 1951 kunt u direct online te bekijken op de website van het Regionaal Archief Dordrecht
  • bouwdossiers uit 1951 tot 1980 kunt u digitaal bekijken in de studiezaal van het Regionaal Archief Dordrecht
  • bouwdossiers uit 1980 tot 1990 zijn nog niet digitaal beschikbaar. Deze bouwdossiers kunt u zien in de studiezaal van het Regionaal Archief Dordrecht als u een e-mail stuurt

Op maandag is het Regionaal Archief Dordrecht gesloten.

Bouwarchief op het Stadskantoor

  • bouwdossier vanaf 1991 kunt u online aanvragen. Binnen 5 werkdagen krijgt u bericht van ons.
Kosten
  • Digitaal beschikbare vergunningen van het Regionaal Archief Dordrecht download u gratis
  • Inzage in het archief van het Stadskantoor kost € 32,60 per kwartier met een maximum van 2 uur. Als u kopieën wilt van archiefstukken van het Stadskantoor, betaalt u ook kosten

Wilt u de documenten per post ontvangen? Dan betaalt u ook de administratie- en verzendkosten. De kosten voor het kopiëren zijn afhankelijk van het formaat van de archiefstukken.

Meer informatie

Staat uw vraag er niet bij? Vul het contactformulier in en binnen 5 werkdagen krijgt u antwoord van ons.