Dagrecreatieterrein

Het dagrecreatieterrein is een gebied tussen de Zuidendijk en de Zeedijk. Het terrein ligt aan de rand van de Nieuwe Dordtse Biesbosch (NDB). De gemeente werkt aan een ontwerp voor de toekomstige inrichting van dit gebied.

Het dagrecreatieterrein is een gebied van ongeveer 40 hectare tussen de Zuidendijk en de Zeedijk. Dit gebied is eerder benoemd als recreatiegebied in de plannen voor de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Het is toen niet ontwikkeld. Wel zijn een parkeerterrein en een fietspad aangelegd en de watergangen zijn verbreed voor meer waterberging. Ook ligt er een visie. De gemeenteraad heeft het landschapsplan Visie en kaders dagrecreatieterrein vastgesteld.

Afbeelding1

Het dagrecreatieterrein is een gebied tussen de Zuidendijk en de Zeedijk

Wat gaan we nu doen?

Eind 2022 gaf de gemeenteraad opnieuw opdracht om een ontwerp te maken voor dit gebied. Zo kon het landschapsplan verder worden uitgewerkt. Met een ontwerp kan de gemeenteraad in 2024 besluiten of ze wil gaan uitvoeren. De gemeente ziet het gebied als opening naar het natuurgebied. Ze wil het graag invullen met recreatieve mogelijkheden, met respect voor de rust en de natuur. Hiervoor is een ontwerp nodig. De gemeente maakt dit ontwerp samen met een landschapsbureau, omwonenden, betrokkenen en inwoners van de stad. Het landschapsplan is de basis voor het nieuwe ontwerp.

In het eerdere plan zou zwemwater in het gebied komen. Uiteindelijk is besloten dat er geen zwemwater op deze plek komt. Op dit moment bereiden we ons voor op de aanleg van een wandelpad. Volgend jaar kunt u met de fiets of lopend, vanaf het parkeerterrein, de Nieuwe Dordtse Biesbosch bereiken.

Denkt u mee?

Eind 2023 vroegen we je om mee te denken over recreatiemogelijkheden voor het gebied in de Bovenpolder. We kregen ruim 120 reacties en met die inbreng hebben we 3 modellen voor een mogelijk ontwerp gemaakt. We horen graag wat u ervan vindt. Wat vindt u goed en wat vindt u minder? U kunt uw reactie op Doe Mee Dordrecht achterlaten.