Binnenstad

Een aantrekkelijke binnenstad, nu én in de toekomst. Daar werken we aan. De binnenstad van de toekomst is een uitnodigende plek.

Met minder auto's op straat en een uitgebreid aanbod van winkels, horeca en cultuur, en met veel groen. Een binnenstad waar ruimte is voor wonen, leven, werken en ondernemen.

Een sterke en groene historische binnenstad

De Dordtse binnenstad heeft net als een diamant vele kanten: winkels, horeca, havens, monumenten, evenementen, woningen en meer. Juist door deze vele verschillende kanten kan onze binnenstad fonkelen.

In de komende jaren komen er ook nieuwe kanten bij. Zoals meer wonen boven winkels, meer groene plekken, meer verbinding met het water, rondvaarten en hotels. Onze binnenstad is volop in ontwikkeling. Want alleen als we de sterke punten extra aanzetten en de zwakke kanten verbeteren of juist laten verdwijnen, kunnen we ervoor zorgen dat onze binnenstad ook in toekomst aantrekkelijk is om te wonen, werken, ondernemen en te bezoeken.

Dit willen we bereiken: 

  • Winkels en horeca meer bij elkaar in de buurt en niet verspreid over het hele centrum
  • Goede bereikbaarheid met openbaar vervoer, fiets of te voet
  • Minder parkeren op straat, en meer in parkeergarages
  • Meer groen
  • Meer ruimte voor wonen

Wat zijn uw ideeën?

We zijn benieuwd naar uw ideeën voor de binnenstad. Wat zijn uw wensen en aandachtspunten? Daarover gaan we graag met u in gesprek. Op doemeedordrecht.nl kan dat ook online. Doet u mee?

Aardappelmarkt

De Aardappelmarkt bestaat nu voor een groot deel uit parkeerterrein. Terwijl je vanaf deze plek juist ook kunt genieten van het prachtige uitzicht op de haven en de Grote Kerk. We willen van de Aardappelmarkt een fijne plek maken, waar niet de auto's, maar de mensen centraal staan. Wat zijn uw ideeën? Doe mee: doemeedordrecht.nl/aardappelmarkt.

Grote Markt

Van parkeerplaats naar een groen en levendig plein, passend bij onze mooie oude binnenstad. Dat is waar we aan werken. Wie nu de Grote Markt op stapt, ziet steen en veel auto's. Bezoekers van buiten onze stad denken vaak dat het oude centrum hier ophoudt. Terwijl de Grote Markt juist de verbinding is tussen de binnenstad en de oude havens. We willen dit gebied aantrekkelijker maken. Meer groen, minder auto's, meer plek voor wandelaars en fietsers. Doe mee: doemeedordrecht.nl/grotemarkt 

Merwekade

We willen de Merwekade en het aangrenzende Otto Dickeplein, herinrichten zodat ze een uitnodigende entree vanaf het water naar de stad vormen. Waar je niet alleen overloopt op weg naar de stad, maar waar je ook prettig woont, werkt en wat eet of drinkt bij een van de restaurants met uitzicht op het drierivierenpunt. Doe mee: doemeedordrecht.nl/merwekade