Vrieseplein: bouw hotel

Op 1 december 2023 starten de (voorbereidende) werkzaamheden voor de bouw van het hotel aan het Vrieseplein. In het hotel komen circa 80 kamers.

Zo komt het hotel aan het Vrieseplein eruit te zienHet restaurant van het hotel krijgt een plek in de oude Vakwerkloods die op het terrein staat. United OG BV is de hotelontwikkelaar. Het ontwerp is gemaakt door VSAP Architecten. De hotelontwikkelaar wil het hotel in de zomer van 2025 openen.
Bent u benieuwd naar de plannen? U kunt ze opvragen door het sturen van een e-mail naar hotelontwikkelingvrieseplein@dordrecht.nl.

De afbeelding hieronder laat het ontwerp zien voor de stadsbrasserie in de oude Vakwerkloods. 

Impressie van de stadsbrasserie in de oude Vakwerkloods aan het Vrieseplein

De afbeelding hieronder laat het ontwerp zien voor de binnentuin.

Zo komt de binnentuin eruit te zien 
Vanaf 1 december staan er bouwhekken om het bouwterrein. De reguliere bouwtijden zijn van 7.00 uur tot 16.00 uur. De aanvoerroute is via de Johan de Wittstraat en de Cornelis de Wittstraat. De afvoerroute is via de Vrieseweg. Informatie over de bouw komt op een projectwebsite te staan. Zodra deze online gaat vindt u op deze pagina een directe link.

Rioolwerkzaamheden Kromhout en Johan de Wittstraat

In december starten de rioolwerkzaamheden in het Kromhout en de Johan de Wittstraat. Deze werkzaamheden duren tot april 2024. Informatie over de werkzaamheden zijn te volgen via de speciale app Kromhout. U vindt ook informatie op dordrecht.nl/kromhout.

Parkeren vergunninghouders

Als de bouw van het Hotel Vrieseplein begint, is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van het tijdelijke parkeerterrein aan de Blekershof. In de nieuwe situatie blijven er parkeerplaatsen beschikbaar voor vergunninghouders in sector E. De parkeerplekken zijn bereikbaar via de Blekersdijk/Waterbeekstraat. Deze parkeerplekken zijn voor vergunninghouders uit sector E en voor kort parkeren.

Vergunninghouders uit sector D konden de afgelopen tijd tijdelijk parkeren op het parkeerterrein. In de nieuwe situatie is dit niet meer mogelijk. Zij kunnen weer in sector D een parkeerplek zoeken. Parkeertellingen wijzen uit dat de verwachting is dat de parkeerdruk in sector E in de nieuwe situatie niet toeneemt.

Andere parkeerplekken

Kunt u in de buurt toch geen plek vinden? Kijk dan eens in de Samuel van Hoogstratensingel of iets verder, bijvoorbeeld de Burgemeester de Raadtsingel. Het blijkt dat er in de avonduren op deze locaties vaak voldoende plek is.

U parkeert uw auto ook gemakkelijk aan de randen van de stad. In de parkeergarage Energiehuis of gratis op het parkeerterrein Weeskinderendijk. Vanaf beide plekken wandelt u in 10 minuten het centrum in. Er zijn ook deelfietsen of deelscooters waar u gebruik van kunt maken. Vanaf de Weeskinderendijk rijdt op zaterdag een gratis pendelbus naar het centrum. Tussen 18 november en 24 december rijdt de pendelbus ook op zondag. Er vertrekt op zaterdag en zondag ook een pendelbus bij het Energiehuis. Ook die rijdt tussen 18 november en 24 december.

Komt u met de auto naar het centrum, houdt dan in weekend rekening met volle parkeergarages. Tussen 11.00 en 15.00 uur staan parkeergarages Spuihaven, Achterom, Drievriendenhof en de Visstraat zo goed als vol. Er is dan nog wel plek in parkeergarage Energiehuis en op parkeerterrein Weeskinderendijk.

Planning

Begin december starten de werkzaamheden voor de ontwikkeling van het hotel en voor de vervanging van het riool. Tijdens de kerstvakantie zijn er geen werkzaamheden. Op 9 januari 2024 gaat de aannemer verder met het werk. Naar verwachting is het werk aan het riool klaar in het tweede kwartaal van 2024. De bouw van het hotel duurt tot de zomer van 2025.

Contact tijdens werkzaamheden

QR-code KromhoutappHebt u een vraag over de rioleringswerkzaamheden? Stel hem via de  app Kromhout. In deze gratis smartphone app vindt u meer informatie over de werkzaamheden en de planning. Iedere week plaatsen we de stand van zaken over de voortgang. Scan de QR-code en ga meteen naar de appstore.en installeer de app. 

Tijdens de bouwwerkzaamheden van het hotel is de hotelontwikkelaar het aanspreekpunt. Deze informatie volgt zo snel mogelijk. Vragen over het parkeren kunt u nu al stellen door een e-mail te sturen naar hotelontwikkelingvrieseplein@dordrecht.nl.