Stadswerven

Op het kruispunt van de Beneden Merwede, Noord en Oude Maas ontstaat de nieuwe wijk Stadswerven.

Een binnenstedelijk gebied met ruimte voor wonen, bedrijvigheid, cultuur en ontspanning. Wonen aan het water met de stad binnen handbereik.

Stadswerven bestaat uit twee deelgebieden. Stadswerven-Noord is het schiereiland ten noorden van het Wantij. Stadswerven-Zuid is het gebied ten zuiden van het Wantij tussen Biesboschstraat, Noordendijk en Oranjelaan.

Brug naar de binnenstad

De Prins Clausbrug gaat de verbinding vormen tussen de punt van het schiereiland Stadswerven-Noord en de Riedijkshaven. Met deze brug voor langzaam verkeer komt de binnenstad op loopafstand. Op de punt van het schiereiland, zorgen horecagelegenheden straks voor gezelligheid.

Wonen

De verkoop en bouw van woningen op Stadswerven-Noord is volop aan de gang. Er is ruimte voor stadswoningen en appartementen. Aan de oever van het Wantij liggen waterwoningen.

Op Stadswerven-Zuid komen grondgebonden woningen naast Villa Augustus en appartementen in het voormalig Regiokantoor en in het 150 KV transformatorstation.

Scheepshistorie

Bij de entree van Stadswerven-Noord staan de resten van een scheepshelling en een oude scheepskraan. Ook de hal van de voormalige scheepswerf De Biesbosch verwijst naar de industriële historie van Stadswerven. De zuidelijke insteekhaven zal straks ruimte bieden aan de schepen van Leefwerf De Biesbosch en aan de pleziervaartuigen van bewoners.

Bent u geïnteresseerd in een woning op Stadswerven? Of wilt u zelf een woning bouwen? Kijkt u dan eens naar het aanbod op deze websites:

Dordrecht heeft straks twee gezichten: het historische waterfront met daarachter de oude stad en een eigentijds waterfront langs Wantij en Beneden Merwede met daarachter de Stadswerven.

Theater, concerten, film en horeca

Het voormalige gebouw van het Gemeentelijk Energiebedrijf is verbouwd en gerenoveerd tot het Energiehuis, een bijzondere locatie voor podiumkunsten. Tussen het Energiehuis en het kantoor van Servicecentrum Drechtsteden is een mooi plein aangelegd, het Energieplein. Verder zijn hier bioscoop Kinepolis  plus een parkeergarage te vinden. 

In 2018 start de tweede fase van de herinrichting van de buitenruimte op Stadswerven-Zuid, waaronder de aanleg van de trappen langs het Wantij.

Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling van Stadswerven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief. Bekijk ook de pagina van Stadswerven op Facebook.