Pauline Bouvy-Koene informateur Dordrecht

23 maart 2022 - Pauline Bouvy-Koene gaat in Dordrecht aan de slag als informateur. De in Dordrecht geboren Bouvy-Koene is hiervoor gevraagd door de lijsttrekkers van de twee grootste partijen, de VVD en GroenLinks. Ze gaat nu in gesprek met alle 14 fracties uit de nieuwe gemeenteraad.

In die gesprekken bespreekt de informateur met de partijen hoe zij de uitslag zien, en welke mogelijkheden zij zien voor een nieuw politiek akkoord en een nieuw college. Dit heet de informatieronde. Na alle gesprekken maakt mevrouw Bouvy-Koene een verslag en geeft ze advies over de volgende stap. Daarover gaat de raad op 5 april in debat.

Wie is Pauline Bouvy-Koene?

Pauline Bouvy-Koene is geboren in Dordrecht, heeft haar opleiding tot verpleegkundige gedaan in het voormalige Refaja ziekenhuis en heeft in Zwijndrecht gewoond. Ze is dus goed bekend met Dordrecht en de regio. Bouvy-Koene heeft veel bestuurlijke ervaring. Ze was onder meer burgemeester van Bernisse en Voorschoten. Op dit moment is ze actief bij de Federatie van Kankerpatiëntorganisaties. Ook is ze voorzitter van de fusiecommissie van de gemeenten Hellevoetsluis, Westvoorne en Brielle.

In het duidingsdebat van woensdagavond bleek dat ook bij andere lijsttrekkers steun is voor de aanstelling van Pauline Bouvy-Koene.

Pauline Bouvy-Koene