Informatie over de formatie

De verkiezingen zijn geweest en de uitslag is bekend. Er komen 14 partijen in de Dordtse gemeenteraad. Nu start de weg naar een nieuw politiek akkoord en een nieuw college van burgemeester en wethouders. Op deze pagina leest u hierover de laatste ontwikkelingen.

 • Belangstellenden welkom bij presentatie Politiek Akkoord 31 mei in Kunstkerk

  27 juni 2022

  De formatie is afgerond. Dinsdag 31 mei presenteren VVD, GroenLinks, ChristenUnie/SGP en CDA het Politiek akkoord 2022-2026 aan de stad en de raad. Dat doen zij op dinsdag 31 mei in de vernieuwde Kunstkerk, Museumstraat 65 in Dordrecht. Vanaf 11.00 uur is de inloop. Belangstellenden zijn na aanmelding van harte welkom.

 • Focuspunten politiek akkoord en kandidaat-wethouders bekendgemaakt

  12 mei 2022 - Vandaag gaven de formateurs een nieuwe update over de formatie. In deze brief deelden zij 5 focuspunten uit het komende politiek akkoord. Ook maakten ze bekend wie de 6 kandidaat-wethouders zijn namens de vier formerende partijen.

 • Planning nieuw akkoord

  2 mei 2022 - De gesprekken over een nieuw politiek akkoord en een nieuw college zijn in volle gang. Allerlei belangrijke onderwerpen voor de stad komen op tafel. Variërend van wonen en bereikbaarheid tot energie en gelijke kansen voor iedereen.

 • Inbreng raad bij formatie

  22 april 2022 - De formateurs hebben alle raadspartijen gevraagd hun inbreng te geven bij de formatie. Dat kan gaan om inhoudelijke onderwerpen voor in het nieuwe politiek akkoord. Maar ook om hoe zij de samenwerking tussen college en raad voor zich zien. De onderhandelende partijen nemen die ideeën en suggesties mee in hun gesprekken over een nieuw politiek akkoord.

 • Dordtse formatie van start met VVD, GroenLinks, CU/SGP en CDA

  5 april 2022 - Dinsdagmiddag 5 april presenteerde informateur Pauline Bouvy-Koene haar voorstel voor een nieuwe coalitie aan de gemeenteraad. Zij ziet de meeste kans voor een samenwerking tussen VVD, GroenLinks, ChristenUnie/SGP en CDA. De partijen willen een akkoord op hoofdlijnen maken. Dat betekent dat ze alleen de belangrijkste punten vastleggen.

 • Update informatieronde – informateur blikt terug en vooruit

  01 april 2022 - De gesprekken met alle 14 fracties zijn gevoerd. Informateur Pauline Bouvy-Koene blikt kort terug en vooruit.

 • Pauline Bouvy-Koene informateur Dordrecht

  23 maart 2022 - Pauline Bouvy-Koene gaat in Dordrecht aan de slag als informateur. De in Dordrecht geboren Bouvy-Koene is hiervoor gevraagd door de lijsttrekkers van de twee grootste partijen, de VVD en GroenLinks. Ze gaat nu in gesprek met alle 14 fracties uit de nieuwe gemeenteraad.

 • Stappen - op weg naar een politiek akkoord en een nieuw college

  23 maart 2022 - De verkiezingen zijn geweest en de uitslag is bekend. Er komen 14 partijen in de Dordtse gemeenteraad. Welke stappen zetten we nu? We zetten ze op een rij.