Soorten initiatieven

Wij geven graag de ruimte aan mooie ideeën voor de stad of voor uw buurt. Van een gezellige buurtbarbecue tot het aanleggen van een gemeenschappelijke moestuin. Er zijn verschillende soorten initiatieven en ieder initiatief of idee heeft een ander proces.

Geveltuintje

Woont u in de stad en wilt u uw huis en straat opfleuren, maar u hebt geen voortuin? Denk dan aan de mogelijkheid van een geveltuintje. Kijk op de webpagina Samen voor een schone en prettige buurt.

Wijkwens

Wilt u uw wijk, buurt of straat leefbaarder, schoner of veiliger maken? Bijvoorbeeld door het organiseren van een activiteit of het aanbrengen van meer groen. Kijk op de webpagina wijkwens.

Stadswens

Heeft u een idee dat goed kan zijn voor de hele stad? Verwacht u daarmee veel mensen bij elkaar te brengen? Kijk op de webpagina stadswens.

Burgerinitiatief

Heeft u een uitgewerkt voorstel over een onderwerp dat uw buurt, uw wijk of de hele stad aangaat? U kunt de gemeenteraad vragen een standpunt over uw voorstel in te nemen. Kijk op de webpagina burgerinitiatief.

Heeft u een goed idee of initiatief?

Laat het ons weten door het formulier Wijkinitiatieven in te vullen. Benieuwd hoe dan het verloop is? Lees meer op de pagina Ik heb een initiatief.

Vragen over initiatieven in Dordrecht? Neem dan contact op met ons initiatieventeam door een e-mail te sturen naar initiatieventeam@dordrecht.nl