Jeugd en veiligheid

U wilt voorkomen dat uw kind een misdaad begaat en in de criminaliteit belandt. 

Thuis hoort een veilige plek voor een kind te zijn om op te groeien. Helaas is dit niet voor alle kinderen een veilige plek. 

Als het thuis onveilig is lopen kinderen meer kans om slachtoffer te worden van criminele uitbuiting. Dit gebeurt bijvoorbeeld op schoolpleinen en plekken waar risicojongeren rondhangen.

Snel geld verdienen en het krijgen van status kunnen jongeren moeilijk weerstaan. Ze gaan de grenzen over en raken betrokken bij personen met verkeerde bedoelingen. En komen zo in de (ondermijnende) criminaliteit.

'Vraag het de politie' voor jongeren

Ben je tussen de 10 en 18 jaar oud? En heb je vragen over bijvoorbeeld over

  • loverboys, internet
  • drugs, alcohol
  • geweld, vernieling
  • vernieling, boetes

Dan ben je bij vraaghetdepolitie.nl aan het goede adres. Gebruik het zoekveld rechts bovenin om te vinden wat je zoekt. 

Jongerenchat

Om veiligheidsredenen heeft de politie hun jongerenchat in februari 2024 moeten sluiten. Zij zoeken naar een andere manier om met jou in contact te blijven. 

Heb je nu een vraag voor de politie? Stel hem via het contactformulier van de politie. Of stuur de politie een DM op Insta @Vraaghetdepolitie. Let op: je krijgt dan niet meteen een reactie, maar wel zodra de politie tijd heeft. Of klik op het icoontje van de chatbot Wout op de pagina van de politie.

Wat u kunt doen

De kindertelefoon is er voor iedereen tot 18 jaar. Bel gratis naar 0800-0432 of ga naar www.kindertelefoon.nl
Gaat het even niet zo lekker? Iedereen van 18 tot 25 jaar kan chatten of bellen met ‘Alles oké?’. Bel gratis naar 0800-0450 of ga naar www.allesoke.nl

Meer informatie

Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor alle jeugdhulp voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. In Dordrecht organiseren we de jeugdzorg dichtbij en op maat, zoveel mogelijk binnen uw omgeving. Het sociaal wijkteam staat daarin centraal.