Sneller door groen met de Schwung app

Minder stoppen bij fietsverkeerslichten? Het kan met de Schwung app.

Hoe werkt Schwung?

De Schwung app verbindt met 37 kruispunten in Dordrecht. Dit zijn bijna alle fietsverkeerslichten in de stad. De Schwung app leert uw routes kennen. Nadat u 3x dezelfde route heeft gereden, weet de app wanneer u onderweg groen licht nodig heeft. Zo kan de app groen licht vragen bij het verkeerslicht of vragen het groene licht langer aan te houden. Dat maakt doorfietsen een stuk makkelijker.

Schwung installeren

De app werkt op Apple en Android telefoons. Met de volgende stappen zorgt u ervoor dat de Schwung app werkt:

  1. download de app in de App Store of op Google Play
  2. Open de nieuwe app
  3. Geef toestemming om uw locatie te delen
  4. Voer uw telefoonnummer in de app
  5. Vul de code die u ontvangen heeft via een sms in ter bevestiging

Voor de app heeft u geen account nodig.

Goed om te weten

Heeft u een Android telefoon? Dan start de app meteen als u gaat fietsen. Heeft u een Iphone? Dan zet u de app zelf aan. Een Iphone blokkeert apps die niet van Apple zijn. Bij allebei gaat de app vanzelf uit als u niet meer fietst.

Verkeersveiligheid

Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen mag niet. De app geeft tijdens het fietsen geen informatie. Bij een iPhone start u de app voor u gaat fietsen. U kunt uw telefoon daarna in uw tas op broekzak doen. Bij een Android telefoon kunt u instellen dat de app automatisch start als u gaat fietsen. 

Privacy 

Voor het gebruik van de app is het nodig om uw locatie te delen. De app verstuurt deze informatie anoniem. Hierdoor is het niet mogelijk de informatie te herleiden naar een persoon of een telefoon. Niemand kan u dus individueel volgen. Om misbruik van de app te voorkomen werkt de app met zogenoemde 'Multi Factor Authenticatie (MFA)'. Door het bevestigen van uw telefoonnummer, weet de app dat u een persoon bent en geen robot. Verder gebruikt de app uw telefoonnummer nergens voor. De gegevens koppelt de app niet aan de ritten die u maakt.

Meer informatie over gegevens gebruik en privacy vindt u in het menu van de app. Ga in de app naar het kopje 'privacy informatie' of naar 'veel gestelde vragen'. 

Dataverbruik

Schwung maakt gebruik van uw dataverkeer op uw telefoon. Het versturen van locatie en snelheid gaat via een beveiligde verbinding. Bij de instellingen op uw telefoon kunt u zien hoeveel data de app gebruikt. 

Meer informatie over de Schwung app

Wilt u meer weten over de Schwung app? Kijk dan in het overzicht met veelgestelde vragen.

Vragen over fietsen in Dordrecht?

Neem dan contact met ons op via fiets@dordrecht.nl