Schone stad

Een stad zonder vuil dat overal zwerft. Dat is mooi. Ook u kunt bijdragen aan een schone stad. Ruim vuil op en doe mee aan een opruimdag. Of leen een bakfiets om grof afval weg te brengen.

U kunt op veel manieren helpen. Natuurlijk door geen vuil op straat te gooien. Maar u kunt in - en samen met - uw buurt nog veel meer betekenen.

Zwerfvuil opruimen met een afvalgrijper

Haal de gratis afvalgrijper op bij Weizigt. Als Dordtse Doorpakker helpt u door zwerfvuil op te rapen. Bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van uw hond.

Meer informatie en aanvragen

Bestel een raamposter

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is op 12 september 2022 de landelijke campagne 'Zwerfafval. Natuurlijk raap jij ook iets op' gestart. Met deze campagne willen we laten zien hoe makkelijk het is om, regelmatig, een stuk zwerfafval op te ruimen.

U kunt uw steentje bijdragen aan de campagne door een poster op te hangen voor uw raam. Haal hem op bij duurzaamheidscentrum Weizigt of download de raamposter. 

Een melding maken van afvaloverlast

Ziet u vuil liggen waar u zelf geen actie tegen kunt of wilt ondernemen? Meld de overlast dan bij de wijklijn van de gemeente.

Als bewoner of ondernemer kunt u een afvalbak adopteren. De gemeente plaatst een afvalbak en u leegt en onderhoudt die.

Adopteer een afvalbak (pdf, 1299 kB)

Grof afval wegbrengen

Breng uw grofvuil zelf weg naar de milieustraat op de Baanhoekweg 8-12 in Dordrecht. U kunt er terecht van maandag tot en met zaterdag van 9.00 - 18.15 uur. Leen een gratis aanhanger bij DUDO, bel: 078-6160778. Hier leest u hoe het werkt.

Bakfiets lenen (gratis) Bakfiets lenen

Voor het wegbrengen van grof afval naar het afvalbrengstation kunt u een elektrische bakfiets lenen. Dat is gratis. U hoeft ook geen borg te betalen. We bieden die service aan in samenwerking met Opnieuw & Co. De bakfiets staat bij Opnieuw & Co aan de Merwedestraat 52-54. Reserveren kan bij Opnieuw & Co, telefonisch via tel. 088 - 6764389 of via het formulier op de website: 

Grof afval laten ophalen

Kunt u uw grof afval niet zelf wegbrengen? Dan kunt u het laten ophalen. Maak daarvoor een afspraak met HVC via www.hvcinzameling.nl of bel 0800-0700. Het laten ophalen van grof afval is sinds 3 mei 2021 niet langer gratis. U betaalt € 20,- per afspraak. Dat geldt alleen voor grof restafval. Elektrische apparaten en snoeiafval (bijvoorbeeld takken) haalt HVC gratis op. 

Zijn de spullen nog goed?

Spullen die nog te gebruiken zijn, kunt u inleveren bij kringloopwarenhuis Opnieuw & Co, Merwedestraat 52-54 in Dordrecht. Wilt u het laten ophalen? Bel dan 078-6417966.

Elektrische apparaten

Elektrische apparaten  inleveren? Lees op de speciale pagina van HVC waar dat kan. 

 

'n Schone stad... je hebt het zelf in de hand!