Schone stad

Een stad zonder vuil dat overal zwerft. Dat is mooi. Ook u kunt bijdragen aan een schone stad. Hier leest u over de manieren waarop u kunt bijdragen aan een schoon Dordrecht.

U kunt op veel manieren helpen. Natuurlijk door uw eigen afval te scheiden en op de juiste manier weg te gooien. Alle informatie over uw eigen afval vindt u op pagina Afval. Verder kunt u in - en samen met - uw buurt nog veel meer betekenen

Zwerfvuil opruimen met een afvalgrijper

Haal de gratis afvalgrijper op bij Weizigt. Als Dordtse Doorpakker helpt u door zwerfvuil op te rapen. Bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van uw hond.

Meer informatie en aanvragen

Bestel een raamposter

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is op 12 september 2022 de landelijke campagne 'Zwerfafval. Natuurlijk raap jij ook iets op' gestart. Met deze campagne laten we zien hoe makkelijk het is om regelmatig een stuk zwerfafval op te ruimen.

U kunt uw steentje bijdragen aan de campagne door een poster op te hangen voor uw raam. Haal hem op bij duurzaamheidscentrum Weizigt of download de raamposter. 

Een melding maken van afvaloverlast

Ziet u vuil liggen waar u zelf geen actie tegen kunt of wilt ondernemen? Meld de overlast dan bij de wijklijn van de gemeente.

Als bewoner of ondernemer kunt u een afvalbak adopteren. De gemeente plaatst een afvalbak en u leegt en onderhoudt die.

Adopteer een afvalbak (pdf, 1299 kB)

Spullen weggeven

Heeft u spullen die nog te gebruiken zijn? Dan kunt u deze spullen inleveren bij kringloopwarenhuis Opnieuw & Co. Het adres is Merwedestraat 52-54 in Dordrecht. Wilt u het laten ophalen? Bel dan tel. 078-6417966.

Opruimdagen 2023

Help mee met het opruimen van uw buurt tijdens de opruimdagen 2023.

'n Schone stad... je hebt het zelf in de hand!