Actuele activiteiten

Het college van burgemeester en wethouders heeft volgende week de volgende openbare activiteiten:

Zaterdag 19 september 10.00 uur: World Clean Up Day

Op World Clean Up Day gaan mensen over heel de wereld op pad om afval op te ruimen. De grote ergernis van iedereen is dat er zoveel afval toch op straat belandt in plaats van in de daarvoor bestemde bakken.
Ook Dordtse raads- en commissieleden gaan de straat op om afval op te ruimen. De Initiatiefnemers Kitty Krüger (GroenLinks) en Inge Stevens (PvdA) trekken met kleine groepjes raads/commissieleden door centrum van Dordrecht. HVC en Duurzaamheidscentrum Weizigt helpen mee met het aanbieden van materiaal en ophalen van de volle afvalzakken. Wethouder Marco Stam trapt de actie af op het terras van Café-Restaurant De Vergulde Lampet, Statenplaats 1.

Zaterdag 19 september 10.50 uur: actie Dordt Schoon

Ook in Wieldrecht is er een schoonmaakactie. Wethouder Stam is om 10.50 uur aanwezig bij de start van de actie van buurtbewoners in Wieldrecht om de omgeving rond de Dordtse Kil schoon te maken. Vanaf 11.00 uur start de actie van buurtbewoners en ieder die wil aansluiten verzamelen bij de picknickbank op de Wieldrechtse zeedijk nabij restaurant Chez Heeren Janssen. Vandaar vertrekken in kleine groepjes lopend of per fiets de wijk in en de dijk op om afval te rapen. De wethouder fietst met een groepje mee.

Zaterdag 19 september 12.00 uur: Repair Café

In wijkgebouw De Eendracht (Noordendijk 89-1 (ingang beneden aan achterkant dijk) is zaterdag weer een repair café. Van 10.00 tot 13.00 uur kunnen bewoners van de wijk Noordflank hun kapotte spullen laten repareren door vrijwilligers van het Repair Café om zo de spullen een 2e leven te geven en in het kader van de duurzaamheid. Wethouder Marco Stam komt een kijkje nemen.

Maandag 21 september 2020 om 14.30 uur: Lancering Kunstbrigade in basisschool De Bever

Wat is de Kunstbrigade? Een team ervaren kunstvakdocenten dat graag langskomt op basisscholen. Voor een onvergetelijke invaldag vol kunst en cultuur en met aandacht burgerschap thema’s: duurzaamheid, identiteit of vrijheid. 
Waarom de Kunstbrigade?
• Een snelle oplossing voor het vinden van een invaldocent
• Een 4 uur of 6 uur dagprogramma vol kunst & cultuur afgestemd op de onder-, midden- en bovenbouw
• Aandacht voor burgerschap thema’s duurzaamheid, identiteit en vrijheid
• Kunstvakdocenten met een bak aan ervaring
Wethouder Peter Heijkoop is om half drie aanwezig bij de lancering. 

Maandag 21 september 10.00 uur: overdracht Joods Monument

Op maandag 21 september om 10.00 uur vindt de overdracht van de adoptie van het Joods Monument plaats in het Stadhuis, Stadhuisplein 1. De bijeenkomst wordt voorbereid en begeleid door leerlingen van het Johan de Witt-Gymnasium. Leerlingen van de oude adoptiegroep dragen de zorg en verantwoordelijkheid van het monument over aan een nieuwe groep leerlingen. Burgemeester Wouter Kolff is bij de overdracht aanwezig en houdt een toespraak. Het monument staat in de hal van het Stadhuis met daarop de namen van 221 Joodse Dordtenaren die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht in concentratiekampen. 
De bijeenkomst is vanwege de coronamaatregelen kleinschaliger dan normaal.
Meer informatie: Marc van Wijnen (woordvoerder burgemeester Kolff) telefoon: 06-10 40 58 43 en/of het Johan de Witt-gymnasium.

Maandag 21 september 10.00 uur: verwijderen poller Visstraat

De handhaving van het autoluw gebied gebeurt sinds 1 juli met camera's. Hierdoor zijn de pollers niet meer nodig. Maandag 21 september start het weghalen van de pollers. Dit gebeurt stuk voor stuk, te beginnen op de Visstraat. Wethouder Rik van der Linden verwijdert daar maandag 21 september kort na 10.00 uur de poller.

Woensdag 23 september 10.15 uur: onthulling gezonde school bord

De Geert Groote school, Van den Broekerf 7, heeft het tweede certificaat 'Bewegen en sport' behaald, in samenwerking met de GGD. Ter gelegenheid daarvan onthult wethouder Marco Stam het bord 'Gezonde school' en de nieuwe watertappunten op woensdag 23 september om 10.15 uur.