Actuele activiteiten

Het college van burgemeester en wethouders heeft volgende week de volgende openbare activiteiten.

Zondag 8 maart 12.00 uur: Festival Dochters van Dordrecht

Burgemeester Wouter Kolff neemt zondag 8 maart het eerste exemplaar van het boek 'Dochters van Dordrecht' van Saskia Lensink in ontvangst tijdens het festival Dochters van Dordrecht. De bijeenkomst die plaatsvindt tijdens Internationale Vrouwendag start om 12.15 uur en vindt plaats in de Trinitatiskapel.
Meer informatie en aanmelden kan via www.dochtersvandordrecht.nl

Maandag 9 maart 08.30 uur: opening projectweken cultuur

Burgemeester Wouter Kolff opent maandag 9 maart om 08.30 uur de projectweken cultuur die in het teken staan van 800 jaar Dordrecht.
Deze bijeenkomst vindt plaats bij CBS Juliana, Goudenregenstraat 65.

Maandag 9 maart 14.15 uur: naturalisatiebijeenkomst

Op maandag 9 maart vindt in het Stadhuis, een naturalisatiebijeenkomst plaats waarbij burgemeester Wouter Kolff nieuwe inwoners van Dordrecht welkom heet en de laatste formele zaken omtrent de naturalisatie worden afgesloten. De bijeenkomst start om 14.15 uur.
 

Woensdag 11 maart 20.00 uur: bijeenkomst Stichting de Stad over houtbouw

Stichting de stad houdt woensdag 11 maart een bijeenkomst over houtbouw. Diverse sprekers, onder wie wethouder Rik van der Linden, geven tijdens de inspiratieavond ‘Hout is Hot’ hun visie op de kansen voor houtbouw. De bijeenkomst vindt vanaf 20.00 uur plaats in de raadzaal van het Stadhuis, gekozen vanwege zijn prachtige, eeuwenoude houtconstructie. 
Meer informatie: op stichtingdestad.com

Woensdag 11 maart 10.00: Laatste jubileumboom

De gemeente Dordrecht heeft in het kader van Dordrecht 800 jaar stad 80 jubileumbomen geschonken. Op 11 november plantte wethouder Marco Stam samen met bewoners de eerste jubileumboom. Nu plant de wethouder samen met bewoners de laatste boom. Dit gebeurt op het binnenterrein van het complex Schuttevaerkade/Molen het Fortuin/Noorderstraat. 

Woensdag 11 maart 15.30 uur: aftrap Aelbert Cuyp tentoonstelling

Van 27 september 2020 tot 14 maart 2021 houdt het Dordrechts Museum de grote tentoonstelling 'In het licht van Cuyp'. Dit is één van de grootste projecten uit de viering van Dordrecht 800 jaar stad. Op 11 maart komt het eerste werk van Cuyp voor deze tentoonstelling binnen in het Dordrechts Museum. Wethouder Piet Sleeking is daarbij aanwezig. Het schilderij wordt de komende maanden gerestaureerd.

Vrijdag 13 maart 20.00 uur: jubileumconcert en de Wereldpremière van de Sura Cantate

Burgemeester Wouter Kolff is vrijdag 13 maart aanwezig bij het jubileumconcert van Merwe's Oratorium. Met dit concert vieren zij het 100-jarige jubileum samen met de stad Dordrecht die 800 jaar geleden stadsrechten kreeg. Het concert start om 20.00 uur en vindt plaats in de Antoniuskerk, Burgemeester De Raadtsingel 45.
Meer informatie: op de website van Merwe’s Oratorium Vereniging – Dordrecht. 
Aanmelden kan via concertenmov@oratoriumdordrecht.nl