Actuele activiteiten

Het college van burgemeester en wethouders heeft volgende week de volgende openbare activiteiten.

Maandag 27 januari 19.00 uur: Holocaust Memorial Day

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de tweede Wereldoorlog werd beëindigd. In Dordrecht worden op verschillende momenten de verschrikkingen van oorlog en onderdrukking herdacht. Op maandag 27 januari is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, het symbool van de Holocaust, werd bevrijd. Burgemeester Wouter Kolff spreekt tijdens deze bijeenkomst waar ook gesproken wordt door mevrouw Rodrigues, rabbijn Benima, voormalig politicus Cohen en dichteres Van Leeuwen. De bijeenkomst vindt plaats in het Stadhuis (ingang Voorstraat 367) en start om 19.00 uur.
De gemeente neemt deel aan het project Levenslicht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Kunstenaar Daan Roosegaarde heeft een tijdelijk lichtmonument ontworpen. Dit monument is in 170 gemeenten, waar tijdens de oorlog vervolging van Joden, Roma en Sinti heeft plaatsgevonden, te zien. Het monument wordt na afloop van de bijeenkomst (bij goed weer) rond 20.30 uur onthuld op het Stadhuisplein. Vervolgens is het lichtmonument tot en met zondag 2 februari dagelijks als het donker is tot 18:00 uur te zien in de tuin van het Dordrechts Museum. En na 18.00 uur vanaf de Museumstraat.

Woensdag 29 januari 16.00 uur: start bouw Wantijhof

De ontwikkeling van nieuwbouwwijk Stadswerven is in volle gang. NBU (Nederlandse Bouw Unie) bouwt naast de parkeergarage Energiehuis 37 appartementen aan een binnenhof. Veel appartementen hebben uitzicht op het Wantij. Wethouder Piet Sleeking slaat de laatste paal als officiële start van de bouw.

Donderdag 30 januari 9.30 uur: voorleesweek

In het kader van de nationale voorleesweek komt wethouder Marco Stam voorlezen bij peuterspeelzaal De Peut aan de Singel 28. In verband met de AVG kan de peuterspeelzaal beperkingen opleggen aan het maken van foto's of film.
Meer informatie: Peuterspeelzaal De Peut, telefoon 06 38 77 91 25