Actuele activiteiten

Bekijk op deze pagina de openbare activiteiten van burgemeester en wethouders voor komende week.

Zaterdag 25 september 7.58 uur: start wandeltocht 800 jaar stad

Ter gelegenheid van 800 jaar stad is er ene uitgestelde wandeltocht met afstanden van 5
tot en met 25 kilometer. De wandeltocht is een initiatief van Stichting Wandelsport Dordrecht, Dordtse Wandelsportvereniging De Vierdaagse, vereniging De Volière en zorgcentrum De Merwelanden. Wethouder Marco Stam verricht de start van de langste afstand bij Zorgcentrum De Merwelanden. Om 8.00 beginnen de wandelaars aan hun tocht.

Zaterdag 25 september 10.00 uur: dtartschot Tour d'Orange

Zaterdag 25 september vindt de fietstocht Tour d'Orange plaats, georganiseerd door Jong Dordt. Wethouder Rik van der Linden geeft om 10.00 uur aan de voet van de Grote Kerk het startschot voor het fietsevent. De rit maakt een ronde om het Eiland van Dordrecht. Naast de fietstocht organiseert Jong Dordt samen met buurtbewoners en de moskee deze dag een buurtfeest op het Houthavenplein. De opbrengst gaat naar het jongerenwerk van Jong Dordt. 
Meer informatie: Website Jong Dordt

Zaterdag 25 september 11.00 uur: Amstelwijckdag

Zaterdag 25 september vindt van 11.00 tot 15.00 uur de Amstelwijckdag plaats. Wethouder Maarten Burggraaf en Gijs Boor, manager Geluid van bouwonderneming Heijmans tekenen om 11.00 uur bij Hoeve Smitzigt een verklaring dat ze gezamenlijk voor de bouw van de geluidsschermen langs de A16 en de N3 gaan zorgen. Bezoekers komen tijdens de Amstelwijckdag meer te weten over de nieuwbouwplannen, de geluidschermen, het behoud van bomen en water en de inrichting van het openbaar gebied rondom het Hans Petri kunstwerk.
 

Maandag 27 september 12.30 uur: WMO werkbezoek met kamerlid Lucille Werner

Kamerlid Lucille Werner bezoekt maandag de Sociale Dienst Drechtsteden om actuele ontwikkelingen op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) te bespreken. Maar vooral ook de praktijk ervaren door met consulenten in gesprek te gaan en op huisbezoek bij een inwoner die een verzoek heeft tot een woningaanpassing. Samen met de portefeuillehouders van de Socialde Dienst Drechtsteden Peter Heijkoop en Pieter Paans sluit zij het werkbezoek af. Aansluitend is er gelegenheid om met hen in gesprek te gaan.
 

Maandag 27 september 16.00 uur: ondertekening ontwikkelovereenkomst tijdelijke woningen 2F Leerpark

De ontwikkelovereenkomst voor tijdelijke wooneenheden op kavel 2F Leerpark wordt ondertekend. Hiermee spreken de betrokken partijen zich uit deze ontwikkeling te willen realiseren. De ondertekenaars zijn wethouder Peter Heijkoop namens de gemeente Dordrecht en de heren H.B.P. van Zandwijk en R. Brinkman namens Leerpark BV (Jan Snel). Het gaat om een tijdelijk wooncomplex met 333 woningen, in erfpacht uitgegeven voor 15 jaar aan Leerpark BV (Jan Snel). Er wordt gestreefd naar een start bouw eind eerste kwartaal 2022 en oplevering zomer 2022.
 

Maandag 27 september 19.30 uur: première campagne burgerhulpverleners

Maandag 27 september lanceert de Hartstichting een nieuwe campagne om burgerhulpverleners te werven. In het promotiefilmpje staan Dordtenaren centraal uit de wijk Krispijn. Mede dankzij de snelle actie van een burgerhulpverlener overleefde een wijkbewoner een hartstilstand. Wethouder Rik van der Linden opent de bijeenkomst rond 19.30 uur in Wijkcentrum De Koloriet, Jacob Marisstraat 70.
Meer informatie: zie persuitnodiging

Dinsdag 28 september 12.30: onthulling straatnaam Aart Alblaspad
De Dordtse verzetstrijder Aart Alblas was al vernoemd met een brug, maar nu wordt ook het fiets/voetpad langs het Wantij naar hem vernoemd. Loco-burgemeester Rik van der Linden onthult met familieleden van Aart Alblas het straatnaambord en een informatiepaneel. Dit gebeurt aan het Wantij aan de achterkant van het huizenblok Beekmanstraat 185-195.
 

Woensdag 29 september 17.00 uur: officiële ingebruikname fietsbrug Oranje Wit

De nieuwe fietsbrug bij Oranje Wit is onlangs geplaatst. Hiermee wordt het voor fietsers gemakkelijker en veiliger om de fietsenstalling op het sportpark bij Oranje Wit te bereiken. Als ook de aansluiting op de omliggende wegen is afgerond, kan de brug officieel in gebruik genomen worden. Dat gebeurt woensdag 29 september om 17.00 uur. Wethouder Rik van der Linden fietst dan, samen met kinderen van de voetbalvereniging Oranje Wit én in aanwezigheid van bestuurders van diverse sportverenigingen, de fietsbrug officieel open. 
 

Vrijdag 1 oktober 16.00 uur: opening expositie Dordrecht- Sobibór

Burgemeester Wouter Kolff opent vrijdag 1 oktober om 16.00 uur de expositie Dordrecht- Sobibór. Deze expositie is voorbereid door de stichting werkgroep Stolpersteine. Met deze tentoonstelling worden in het bijzonder de Dordtse Joodse
mannen, vrouwen en kinderen, 44 in totaal, herdacht die in Sobibór zijn vermoord. De expositie wordt getoond in de hal van het Stadskantoor, in de periode
1 oktober tot en met 30 november.
Meer informatie: Stichting werkgroep Stolpersteine