Actuele activiteiten

Bekijk de geplande activiteiten van de burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Vrijdag 15 maart 16.00 uur: LHBTI-congres

Burgemeester Wouter Kolff spreekt vrijdag 15 maart tijdens het LHBTI-congres in de Grote Kerk. Dordrecht Pride organiseert binnen het programma van Synode400 deze Roze Ode aan de Synode. Om 16.00 uur begint het LHBTI-Congres in bijzijn van minister van Engelshoven van OCW. Ook wethouder Rik van der Linden is aanwezig. Doel van dit congres is om LHBTI-ers meer ruimte te geven om zichzelf te kunnen zijn binnen hun eigen geloof en kerk. Tijdens deze bijeenkomst zijn er naast sprekers muzikale bijdragen en wordt er een nieuwe vlag gepresenteerd. Met deze nieuwe vlag, een afgeleide van de regenboogvlag, kunnen kerken en andere organisaties aangeven dat LHBTI-ers welkom zijn.
Meer informatie: op https://www.dordrechtpride.nl/

Zaterdag 16 maart 08.45 uur: opening internationale LifeSaving Event (ILSE)

Burgemeester Wouter Kolff, beschermheer van De Dordtse Reddingsbrigade, opent zaterdag 16 maart om 08.45 uur het internationale LifeSaving Event (ILSE) in de Sportboulevard, Fanny Blankers-Koenweg 10. Twee dagen lang worden in het zwembad aan de Sportboulevard spectaculaire onderdelen gezwommen door nationale en internationale jeugd, volwassenen en masters. De Dordtse Reddingsbrigade organiseert deze wedstrijd.
Meer informatie: op https://rbdordrecht.nl/

Zaterdag 16 maart 14.15 uur: NL Doet

In het kader van de landelijke actie NL Doet komt het Dordtse college van burgemeester en wethouders meehelpen bij een culturele middag in verpleeghuis De Sterrenlanden aan de Minnaertweg. Zij zullen onder meer hapjes en drankjes uitserveren aan de bewoners. Wethouder Peter Heijkoop is verhinderd.

Dinsdag 19 maart 17.30 uur: heropening De Beren

Burgemeester Wouter Kolff heropent restaurant De Beren in de Wijnstraat op dinsdag 19 maart om 17.30 uur. De Beren zit sinds 2002 Dordrecht. Dit is de eerste grootschalige verbouwing in het historische pand.
Meer informatie: via De Beren.

Woensdag 20 maart: Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen

Op 20 maart 2019 mogen alle stemgerechtigden naar een stembureau voor de verkiezingen van Provinciale Staten en de Waterschappen. Een nieuw stembureau in Dordrecht is ingericht in het gebouw van de Hoge School InHolland aan het Achterom 103. Hiervoor is gekozen om zo de stemmogelijkheden in de binnenstad én voor jongeren beter te kunnen faciliteren
Burgemeester Wouter Kolff bezoekt die dag een aantal stembureaus in de stad. Hij start zijn ronde om 09.30 uur in het stembureau bij InHolland. Hier brengt hij ook zelf zijn stem uit. De burgemeester heeft daar een kort vraaggesprek met vier nieuwe stemmers die net 18 jaar geworden zijn. Begin volgende week volgt een persuitnodiging met nadere informatie over de bezoeken van de burgemeester aan de stembureaus.
Meer informatie: Marc van Wijnen (Bestuurscommunicatie) telefoon (078) 770 25 65.

Woensdag 20 maart 11.00 uur: opening café Americain in Stadsbibliotheek

Op woensdag 20 maart om 11.00 uur opent wethouder Peter Heijkoop het nieuwe leescafé Americain in de Stadsbibliotheek aan de Groenmarkt. De exploitatie van het café komt in handen van Den Witten Haen van Stichting Philadelphia. Met de opening wordt de bibliotheek nog meer een ontmoetingsplek, een huiskamer voor de stad. En dat past bij de nieuwe rol van de bibliotheek. Het wordt een plek waar je komt om te lezen, te werken of gewoon om elkaar te ontmoeten.
Informatie: Esther Schuhmacher (Stadsbibliotheek) telefoon (078) 620 55 00.


Donderdag 21 maart 18.30 uur: startsein pilot statushouders

Op donderdag 21 maart om 18.30 uur geeft wethouder Peter Heijkoop het startsein voor een pilot om statushouders te begeleiden naar werk door de Werkclub en de Taalclub. Locatie is Nieuwstraat 12. In deze pilot werken de deelnemers tegelijkertijd aan hun inburgeringsexamen en aan voorbereidingen op werk. De Werkclub en de Taalclub werken nauw samen met gemeenten en Sociale Dienst Drechtsteden.
Informatie: Evelyn Scholte (Werkclub) telefoon, 0644001338.

Donderdag 21 maart 19.30 uur: Groot Leerpark Dictee

Op donderdag 21 maart om 19.30 uur start het elfde Groot Leerpark Dictee in het schoolgebouw van de Marnix in Dordrecht. Wethouder Peter Heijkoop is deze avond voorzitter van de jury en reikt na afloop de prijzen uit.
Informatie: mevrouw Vogel (Wartburg College) telefoon (078) 639 28 00.