Actuele activiteiten

Het college van burgemeester en wethouders heeft volgende week de volgende openbare activiteiten.

Zaterdag 21 september 10.30 uur: opening tentoonstelling Schilderrijke Verhalen

Zaterdag is het Wereld Alzheimerdag. Afgelopen maanden hebben bewoners met dementie van de Merwelanden met elkaar verhalen gemaakt bij schilderijen uit het Dordrechts museum. Het zijn verrassende verhalen die je op een nieuwe manier naar de schilderijen laten kijken. De verhalen hangen in het weekend van 21 september in het Dordrechts museum, maar ook in De Merwelanden is een tentoonstelling ingericht van de schilderijen en de bijbehorende verhalen. Wethouder Rik van der Linden opent de tentoonstelling op zaterdag 21 september om 10.30 uur in de Theaterzaal van De Merwelanden, Haringvlietstraat 515.
 

Zaterdag 21 september 12.30 uur: Repair Café Dordrecht Centrum 5 jaar

Zaterdag 21 september viert het Repair Café Dordrecht Centrum het vijfjarig bestaan. Rik van der Linden verrichtte destijds als eerste bezoeker de opening. Nu spreekt hij de aanwezige vrijwilligers toe tijdens de feestelijke bijeenkomst om 12.30 uur. Van 10.00-12.00 uur is er een regulier Repair Café in Sta-Pal, Otto Dickeplein 1.
 

Zaterdag 21 september 13.00 uur: World Clean Up Day

Op 21 september is het World Clean Up Day. Mensen in verschillende landen over de hele wereld nemen hier deel aan. Het doel is zwerfvuil op te ruimen. Verschillende Dordtse politieke partijen nemen zaterdag de prikker ter hand en gaan de stad in om zwerfafval op te ruimen. HVC levert wagens die meegaan inclusief chauffeurs. Wethouder Rik van der Linden en Dion van Steensel (HVC) geven om 13.00 uur de aftrap bij Duurzaamheidscentrum Weizigt.

 

Zaterdag 21 september 14.00 uur: Opening European federation of city farms conference

Zaterdag 21 september verwelkomt wethouder Rik van der Linden 70 mensen van kinderboerderijen uit heel Europa. Dat gebeurt om 14.00 uur in het kader van 'European federation of city farms conference' die plaatsvindt bij Duurzaamheidscentrum Weizigt.
 

Maandag 23 september 13.45 uur: aankomst oldtimers met cliënten van het Parkhuis op het Statenplein

Op maandag 23 september om 13.45 uur ontvangt het college van B&W een stoet met oldtimers met cliënten van het Parkhuis en hun mantelzorgers op het Statenplein, zijde Nieuwstraat. Daarna wandelen ze naar het Dordrechts Museum waar het college de cliënten en hun mantelzorgers een high tea aanbiedt. Het Parkhuis heeft tijdens de beursvloer verschillende activiteiten aangeboden gekregen voor haar cliënten. Het Parkhuis heeft deze activiteiten samengevoegd tot een dag vullend programma op 23 september.
 

Donderdag 26 september 16.30 uur: jubileumfeest Wijk voor Wijk

De sociale onderneming Wijk voor Wijk, actief in Crabbehof en Wielwijk viert haar 12,5 jarig bestaan met een feest van 15.00 tot 18.00 uur op de Savornin Lohmanweg 21. Om 16.30 uur spreekt wethouder Marco Stam de jubilerende onderneming toe, en onthult hij een bord.