Actuele activiteiten

Bekijk op deze pagina de openbare activiteiten van burgemeester en wethouders voor komende week.

Zaterdag 25 juni 11.00 uur: heropening Hof van Nederland


Na maanden verbouwen opent museum Hof van Nederland op 25 juni weer haar deuren. Met een speciaal openingsweekend wordt dit feestelijke moment gevierd. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en er vinden allerlei activiteiten plaats in en rondom het Hof voor jong en oud. Wethouder Rik van der Linden verricht de openingshandeling.
Locatie: Hof 6 (bij mooi weer buiten – bij slecht weer in de Augustijnenkerk) 
Tijd: 11.00 – 12.30 uur
 

Maandag 27 juni 13.30 uur: naturalisatiebijeenkomst

Op maandag 27 juni vindt in het Stadhuis een naturalisatiebijeenkomst plaats waarbij burgemeester Wouter Kolff nieuwe inwoners van Dordrecht welkom heet en de laatste formele zaken omtrent de naturalisatie worden afgesloten. De bijeenkomst start om 13.30 uur. 
 

Donderdag 30 juni 15.30 uur: Lancering boek “Ik baal van taal”

Astrid Honcoop heeft dyslexie en liep daardoor tegen veel problemen aan op de werkvloer. Voor haar is het belangrijk dat informatie op een juiste manier wordt vormgegeven om de boodschap te begrijpen. Ze zette haar expertise als grafisch vormgever en maakte dit boek. Wethouder Peter Heijkoop neemt het eerste exemplaar van de schrijfster in handen.
Locatie: Nationaal onderwijsmuseum Dordrecht
Tijd: 15.30 t/m 17.00 uur
 

Donderdag 30 juni 18.00 uur: DOV BBQ

Donderdag 30 juni vindt de jaarlijkse BBQ van de DOV plaats. Diverse collegeleden zijn daar bij aanwezig. Burgemeester Wouter Kolff spreekt tijdens deze bijeenkomst.
De opening vindt om 18.00 uur plaats in de Augustijnenkerk. De BBQ vindt plaats in de tuin van het Magazijn.
Meer informatie en aanmelden: www.dov.nl

Vrijdag 1 juli 11.30 uur: pleinfeest Kindercampus De Meridiaan

De oorlog in Oekraïne maakt bij kinderen veel los. Basisschool de Meridiaan heeft samen met de Kinderraad, Ouderraad en de leerkrachten nagedacht over hoe zij kinderen dagelijks de mogelijkheid kunnen bieden hun emoties te uiten binnen het thema vrede. Ze organiseerden ook twee activiteiten waarvan de opbrengst is bestemd voor de gezinnen die in Dordrecht onderdak hebben gevonden. Ze verkochten zonnenbloemzaden en organiseerden een tentoonstelling met zelfgemaakte vredesduiven die ook worden geveild. De opbrengst van de veiling wordt door de Kinderraad aangeboden aan wethouder Peter Heijkoop. Op deze manier hopen de kinderen van de Meridiaan iets te kunnen betekenen voor de gezinnen uit Oekraïne die hulp nodig hebben. 
Tijd: 11.30 – 12.00 uur 
Locatie: Kinkelenburg 18-19
 

Vrijdag 1 juli 17.00 uur: receptie 50-jarige bestaan FC Dordrecht

De enige betaald voetbalclub in de regio bestaat 50 jaar. FC Dordrecht viert dit met een receptie in het eigen stadion. Namens het college spreekt wethouder Chris van Benschop de jubilerende club toe.
Tijd: 17.00 – 18.30 uur 
Locatie: Stadion FC Dordrecht