Respect voor Dordt

Dordrecht is een stad om respect voor te hebben. Een prachtige binnenstad, waar het fijn is om te komen. Aan die levendigheid draagt u als evenementorganisator ook bij. Evenementen zorgen voor veel plezier, maar u bent ook verantwoordelijk voor het zorgvuldig omgaan met afval. De gemeente ondersteunt u hierbij met het programma Respect voor Dordt.

De bezoekers van al die evenementen laten we graag een mooi, schoon en gastvrij Dordrecht zien. Hier kunnen we samen voor zorgen. Met Respect voor Dordt geven we hier uiting aan. Doet u ook mee?

Als evenementorganisator zorgt u dat het evenementterrein na afloop schoon is. Respect voor Dordt helpt u om ook al tijdens uw evenement het terrein schoon te houden en afval goed en gescheiden te verzamelen.

Door opvallende afvaleilanden, waar bezoekers plastic en restafval apart kunnen weggooien, en mogelijkheden zoals opvallende beachflags en Respect voor Dordt giveaways, zien de bezoekers dat het evenement bijdraagt aan een schone stad en duurzaam gebruik van afvalstromen. En zo stimuleren we vriendelijk de eigen verantwoordelijkheid van bezoekers.

Met Respect voor Dordt krijgt u:

  • Een schone en gastvrije uitstraling: de nadruk op reinigen achteraf verschuift naar een schone uitstraling tijdens het evenement. Een kans om u nog meer te profileren als prettig evenement.
  • Faciliteiten om afval gescheiden in te zamelen en mensen te motiveren hun afval in de bakken te gooien, zoals goed zichtbare afvaleilanden, afvalzakken, beachflags etc. Alle beschikbare middelen staan in een toolbox (pdf, 2085 kB).
  • Input voor communicatie voor, tijdens en na het evenement om bezoekers bij het schoonhouden te betrekken en te activeren.
  • Alleen voor grote evenementen: extra’s, zoals een promotieteam en het opplussen van reiniging tijdens spitstijden. Dit zijn mogelijkheden in aanvulling op uw eigen inzet en afhankelijk van de grootte van het evenement.

Dit vragen wij van u:

  • Openstaan voor een vernieuwende aanpak.
  • (Voorbereidings)tijd en inzet van eventuele vrijwilligers: Voorbereiding met Netwerk en de gemeente, samen bepalen we wat nodig is om uw evenement en de stad schoon te houden. Door ervaringen van eerdere evenementen, kan dat heel gericht.
  • Meer waar voor uw geld: extra kosten voor afvaleilanden met gescheiden afval zijn voor rekening van de gemeente. U bent zelf verantwoordelijk voor het schoon achterlaten van het terrein na afloop van uw evenement en de kosten van inzet van reinigingsdiensten. De meeste evenementen werken samen met Netwerk. Met Respect voor Dordt werkt u ook samen met Netwerk, alleen de vorm is anders.
    Huurt u geen afvalinzamelaar of reinigingsdienst in? Dan kunt u toch gebruik maken van de faciliteiten van Respect voor Dordt. U stemt dan met de gemeente af wat uw inspanning is en hoe Respect voor Dordt daarbij kan ondersteunen.

Aanvragen

Doet u ook mee aan Respect voor Dordt? Meld u met uw evenement aan bij Netwerk. Contactpersoon: Adrie van Wingerden, telefoonnummer algemeen 078 - 6222 247, e-mailadres binnendienst@netwerknv.nl.