Parkeervergunning

Heeft u een auto en woont u binnen het betaald parkeergebied of heeft u daar een bedrijf? Vraag een digitale parkeervergunning aan in het P-loket. U kiest als leverancier voor 'Desyde b.v'. en daarna voor dienst 'Desyde E-loket toegang'. 

Online regelen

DigiD-logo.comEHerkenning-logoP-loket vergunningen U heeft als bewoner DigiD nodig, als zakelijke klant eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 2.

Handleiding P-loket
Sectorindeling en afhandeling

De parkeervergunning regelt u direct in het P-loket. We verlenen geen nieuwe 2e vergunningen aan bewoners en bedrijven in de: 

 • sectoren (gebied) A, B, C, D en DD (P-garage Drievriendenhof) en

Voor een 2e vergunning kan er een wachtlijst zijn voor de

 • sectoren (gebied) E, F, G, H en L

Voor een parkeervergunning bij 1 parkeergelegenheid op eigen terrein kan er een wachtlijst zijn voor alle sectoren. 

Bij het aanvragen van een vergunning ziet u de melding: het maximum aantal vergunningen in deze sector is bereikt. U kiest zelf om u op de wachtlijst te plaatsen. 

De sectorindeling leest u in het Besluit sectorindeling vergunninghoudersparkeren Dordrecht

Kosten 

Voor bewoners in sector (gebied) A tot en met G:

 • 1e bewonersvergunning: € 64,80 per 6 maanden 
 • 2e bewonersvergunning: € 194,40 per 6 maanden  

Heeft u mogelijkheid voor 1 parkeerplaats op eigen terrein? Dan kunt u nog 1 vergunning aanvragen voor parkeren op een parkeerplaats van de openbare weg. De kosten daarvoor zijn € 194,40 per 6 maanden. 

Voor bewoners in sector (gebied) H en L:

 • 1e bewonersvergunning: € 32,40 per 6 maanden 
 • 2e bewonersvergunning: € 64,80 per 6 maanden  

​​​​​Heeft u mogelijkheid voor 1 parkeerplaats op eigen terrein? Dan kunt u nog 1 vergunning aanvragen voor parkeren op een parkeerplaats van de openbare weg. De kosten daarvoor zijn € 64,80 per 6 maanden. 

Voor zakelijk gebruik in alle sectoren:

 • 1e zakelijke vergunning kost € 206,40 per 6 maanden
 • 2e zakelijke vergunning kost € 412,75 per 6 maanden

Heeft u mogelijkheid voor 1 parkeerplaats op eigen terrein? Dan kunt u nog 1 vergunning aanvragen voor parkeren op een parkeerplaats van de openbare weg. De kosten daarvoor zijn € 206,40 per 6 maanden. 

Vergunning nodig

Woont u binnen het betaald parkeergebied (centrum) of heeft u daar een bedrijf? Als u een auto heeft, kunt u een digitale parkeervergunning regelen. Voorwaarde hiervoor is dat u niet meer dan 1 parkeerplaats op eigen terrein heeft. Bij nieuwbouwprojecten gelden andere regels. Deze regels leest u onderaan deze pagina onder Wetgeving.

U heeft parkeren op eigen terrein als u kunt parkeren:

 • in uw garage, privé parkeergarage of parkeerkelder
 • in uw carport
 • op uw oprit 

Heeft u mogelijkheid voor 1 parkeerplaats op eigen terrein? Dan kunt u nog 1 vergunning aanvragen voor parkeren op een parkeerplaats van de openbare weg. Wanneer u 2 of meer mogelijkheden op eigen terrein heeft, krijgt u geen vergunning.

Niet voor alle adressen geven wij parkeervergunningen uit. Voor nieuwbouwprojecten en splitsen van panden gelden aparte regels. Met vragen over een parkeervergunning op uw (toekomstige) adres bereikt u ons via telefoonnummer 14 078.

Hoge of lange voertuigen

U mag geen parkeervergunning aanvragen of gebruiken voor motorvoertuigen langer dan 6 meter en/of hoger dan 2,40 meter. Lees voor grote voertuigen de informatie op de pagina Parkeren grote voertuigen.

Vergunning voor 2 of meer kentekens

Heeft u een vergunning voor 2 of meer kentekens? Gebruik dan in 2Park de kentekenswitch. Hiermee verandert u gemakkelijk van kenteken van de auto waarmee u op dat moment parkeert. U heeft alleen toegang tot de kentekenswitch als u 2 of meer kentekens op uw vergunning heeft. Houd er rekening mee dat u maar met 1 auto tegelijk parkeert. Voor de andere auto('s) heeft u op dat moment geen geldige vergunning.

Bewoners mogen maximaal 2 kentekens opgeven, zakelijke klanten maximaal 4 kentekens.  

Activeren kentekenswitch

U krijgt een e-mail met een link van no-reply@eloketten.nl. Via die link activeert u uw account voor de kentekenswitch. 

Als u op deze link klikt zijn er 2 opties:

 • u heeft al een account in 2Park. In dit geval koppelt u het nieuwe product door op de knop [Bevestigen] te klikken.
 • u heeft nog geen account in 2Park. In dit geval maakt u eerst een account aan in 2Park. 2Park gebruikt uw e-mailadres als gebruikersnaam. U hoeft alleen nog een wachtwoord in te voeren en dit te herhalen als bevestiging. Daarna heeft u uw account gemaakt en het product daaraan gekoppeld.

2Park laat een overzicht zien van de door u opgegeven kentekens. Klik het kenteken aan dat u wilt activeren en klik op [Selecteer].

Let op: zolang u geen kenteken heeft geselecteerd, loopt u kans op een parkeerboete!

Wijzigen kenteken/kenteken niet op naam

U wijzigt uw kenteken gratis in het P-loket. Deze wijziging is daarna direct verwerkt en mag u gelijk met het 'nieuwe' kenteken parkeren. 

Kenteken niet op naam

Wijzigt u het kenteken op uw bewoners parkeervergunning naar een kenteken dat niet op uw naam staat zoals:

 • een leasecontract
 • een auto van de zaak

Dan uploadt u aanvullende stukken in het P-loket.

Komt u hiervoor naar de balie? Maak dan een afspraak via ons telefoonnummer 14 078.

Heeft u geen DigiD?

Neem dan  telefonisch contact op met de Stadswinkel via ons telefoonnummer 14 078

Heeft u geen eHerkenning?

Heeft u geen eHerkenning en wilt u graag online het kenteken van uw zakelijke parkeervergunning wijzigen? Vraag een gebruikersnaam en wachtwoord aan voor het P-loket. Stuur daarvoor een e-mail met uw bedrijfsgegevens naar Team parkeren.

Vervangende auto

Staat uw auto voor reparatie bij de garage? Wijzig gratis uw 'tijdelijke' kenteken in het P-loket. Omdat het kenteken niet op uw naam staat, uploadt u het bewijsstuk van de vervangende auto. Dit kan een leen- of huurovereenkomst zijn. Uw tijdelijke kenteken is maximaal 14 dagen geldig. 

Heeft u geen DigiD of eHerkenning?

Neem telefonisch contact op met de Stadswinkel via ons telefoonnummer 14 078

Betalen

De digitale parkeervergunning betaalt u via het P-loket. Hiervoor heeft u DigiD of eHerkenning (betrouwbaarheidsniveau 2) nodig. Als u inlogt, ziet u welke parkeervergunning(en) er voor u klaar staan. U betaalt de kosten via iDEAL.

U krijgt bericht van ons als wij uw nieuwe vergunning in het P-loket klaarzetten. De 1e keer informeren wij u per brief, de keren daarna krijgt u bericht via uw e-mailadres.  

Als u voor het eerst gebruik maakt van het P-loket volgt u deze stappen:

 1. ga naar het P-loket
 2. log in met uw DigiD of eHerkenning
 3. vul uw eigen e-mailadres in bij 'Mijn contactgegevens'
 4. u ontvangt in uw mailbox een mail met een controlecode
 5. vul deze controlecode in het P-loket in

Na deze laatste stap kunt u gebruik maken van het P-loket.

Teruggave kosten 

Maakt u niet langer gebruik van uw bewoners- of zakelijke parkeervergunning? Zeg dan uw vergunning op in het P-loket. De door u gemaakte kosten vanaf het opzeggen tot einde geldigheid van de parkeervergunning krijgt u terug. Kosten onder de € 15,- betaalt de gemeente niet terug.

Automatische incasso

De parkeervergunning betaalt u niet via automatische incasso, deze betaalt u direct via iDeal in het P-loket. U heeft hiervoor DigiD of eHerkenning nodig. Bij de halfjaarlijkse verlening krijgt u van ons bericht wanneer uw vergunning voor betaling klaar staat. De verantwoording voor de betaling hiervan ligt bij u. 

Geen mogelijkheid met eHerkenning

Heeft u geen eHerkenning en wilt u graag online een zakelijke parkeervergunning aanvragen? Vraag telefonisch een gebruikersnaam en wachtwoord aan voor het P-loket. U belt hiervoor naar 14 078, u krijgt een link om een account aan te maken.   

Meer informatie

Misschien zijn  de volgende pagina's ook interessant voor u:

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in en u krijgt binnen 5 werkdagen antwoord van ons.