Jongerenlintje De Dordtse Beloften

Kent u iemand uit Dordrecht die tussen de 6 en de 21 jaar is en zich op een bijzondere manier inzet voor de samenleving? Meld hem of haar dan aan voor de jongerenonderscheiding De Dordtse Beloften van de gemeente Dordrecht, het jongerenlintje. De jongerenonderscheiding is een speciaal ontworpen gemeentelijke onderscheiding. De burgemeester reikt deze onderscheiding uit op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Aan maximaal 5 jongeren die een bijzondere prestatie leveren voor anderen of voor de stad.

Voorwaarden

In aanmerking komen jongeren tussen 6 en 21 jaar die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Of een heldendaad hebben verricht. Het gaat om een Dordtse activiteit. Degene die u voordraagt:

  • is tussen de 6 en 21 jaar
  • doet vrijwilligerswerk in Dordrecht
  • mag niet met politie of justitie in aanraking zijn geweest
  • heeft geen banden met de jury

Het gaat niet om jongeren die een bijzondere prestatie op sportgebied hebben gedaan. Hier is een andere (gemeentelijke) onderscheiding voor.

Iemand voordragen

Om iemand voor te dragen voor de jongerenonderscheiding De Dordtse Beloften vult u het Aanmeldformulier Jongerenonderscheiding (pdf, 129 kB) in. Stuur het aanmeldformulier via een e-mail op voor 14 oktober 2021. Of stuur het aanmeldformulier voor 14 oktober 2021 met ‘vertrouwelijk’ op de envelop naar:

Gemeente Dordrecht
Jongerenonderscheiding
Ter attentie van het Kabinet van de burgemeester
Postbus 8
3300 AA Dordrecht

Als u het formulier niet kunt downloaden, kunt u ook bellen met het Kabinet van de burgemeester op 078 770 41 23. U krijgt het formulier dan thuisgestuurd.

Jury

De jury bestaat uit wethouder Rik van der Linden, raadslid Irene Koene, raadslid Loudy Nijhof, de kinderburgemeester en een winnaar van 2020. De jury kijkt wie van de voorgedragen personen er aan de voorwaarden voldoen. Zij kiest dan maximaal vijf jongeren die de meeste aanspraak maken op de onderscheiding.

Prijs en prijsuitreiking

De prijs bestaat uit een award en een oorkonde. De burgemeester reikt de jongerenonderscheiding ieder jaar uit op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Omdat 20 november dit jaar op een zaterdag valt, is de uitreiking dit jaar op vrijdag 19 november. Onder voorbehoud van coronamaatregelen zijn bij de uitreiking familieleden en vrienden van harte welkom.

Heeft u vragen?

Bel dan het Kabinet van de burgemeester op 078 770 41 23.