Horeca starten

Als u een horecaonderneming wilt starten of overnemen moet dat passen in het omgevingsplan. Ook heeft u vergunningen nodig. 

Ontheffing omgevingsplan

Is er in het omgevingsplan een ontheffingsmogelijkheid voor horeca? Dan vraagt u een ontheffing aan. Dit doet u met een omgevingsvergunning aanvraag. De omgevingsvergunning vraagt u aan via het Omgevingsloket. U stuurt als bijlage informatie mee over:

  • horecaconcept
  • openingstijden
  • aantal zitplaatsen
  • doelgroep
  • aanbod
  • schetstekening van de oppervlakte en inrichting

Aan de hand hiervan beoordelen wij of de horecagelegenheid een juiste bijdrage levert aan het functioneren van de straat.

Video met uitleg

Het Omgevingsloket is vernieuwd vanaf 1 januari 2024. In deze video krijgt u uitleg over de vergunningscheck en het aanvragen van een vergunning in het Omgevingsloket. 

Andere vergunningen

Meestal heeft u ook andere vergunningen of meldingen nodig. Welke dat zijn hangt af van de locatie en de activiteiten die u wilt gaan doen. Bijvoorbeeld een:

Meer informatie

Kijk op de pagina Contact Dordt Onderneemt. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in en binnen 5 werkdagen krijgt u antwoord.