Openbare toiletten

Dordrecht heeft 2 openbare toiletten: 1 op de Grote Markt en 1 bij het parkeerterrein Weeskinderendijk.

Exterieur toilet SanitronicsDordrecht heeft 2 openbare toiletten die 24/7 bereikbaar zijn, ook voor rolstoelgebruikers, scootmobielen en kinderwagens. De gratis toiletten bevinden zich aan de Grote Markt en bij parkeerterrein Weeskinderendijk. Het toilet en de vloer reinigen zichzelf automatisch na ieder gebruik. Alle bediening kan contactloos: toegangsdeur, doorspoelen, water en zeep. De wachttijd voor de volgende gebruiker is 18 seconden.

De toiletgebouwen zijn nette, verzorgde en moderne toiletten. 

Naast de toiletgelegenheden bij ondernemers in onze stad is een openbaar en publiek toegankelijk toilet een welkome aanvulling.

 

Grote Markt en Weeskinderendijk

De twee openbare toiletten bevinden zich op de volgende locaties:

 • In het centrum, op het parkeerterrein aan de Grote Markt. Dit is een centrale plek tussen het winkelhart en het historische havengebied.
 • Aan de rand van het centrum, bij de grote gratis parkeerplaats aan de Weeskinderendijk.


Interieur toilet SanitronicsSchoon en hufterproof 

De nieuwe toiletten van de Rotterdamse fabrikant SaniTronics voldoen aan allerlei eisen. Een openbaar toilet moet er niet alleen voor de omgeving netjes uitzien. Het moet ook echt goed schoon zijn voor gebruik. Hygiëne en gebruiksgemak staan voorop. Het toilet is zelfreinigend en alle bediening kan contactloos. Daarnaast moet het toilet ook tegen een stootje kunnen, 'hufterproof' zijn. Ook moet het toilet goed herkenbaar en vindbaar zijn met verwijzingen. De nieuwe toiletten voldoen aan al deze voorwaarden en zijn voorzien van de laatste technische snufjes.

Nog wat aanvullende informatie over de toiletten:

 • Sanitairmeubel toilet SanitronicsToilet en vloer reinigen zichzelf automatisch na elk gebruik
 • De wachttijd voor de volgende gebruiker bedraagt 18 seconden
 • Volledig contactloos bedienbaar (toegangsdeur, doortrekken, water, zeep)
 • Toilet trekt ook automatisch door indien de gebruiker dit vergeet
 • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
 • Groene dakbedekking van sedum/mos
 • Moderne uitstraling, RAL7016 antracietgrijze wanden
 • Wanden zijn voorzien van een anti-aanplak en anti-graffiti coating
 • De afmetingen (in meters) zijn ongeveer 3,5 (lengte) x 2,5 (breedte) x 2,7 (hoogte)
 • Moderne vormgeving zoals bedienings- en informatiepaneel en symbolen
 • Verwarming en verlichting voor een aangenaam verblijf
 • Het interieur bevat naast het toilet (met vaste bril) ook een wastafel met spiegel. Er is water, zeep, een drooginstallatie, een afvalbak en kledinghaakjes

Hier ziet u een filmpje over het zelfreinigende toilet 'The Revolving Toilet' van de Rotterdamse fabrikant SaniTronics. 

Onderhoud

Reiniging technische ruimte toilet SanitronicsDe openbare toiletten reinigen zichzelf automatisch na ieder gebruik. Daarnaast zal leverancier SaniTronics het toilet een aantal maal per week fysiek controleren en bevoorraden. Mocht zeep of toiletpapier al eerder opraken, dan geven sensoren door dat er eerder bijgevuld moet worden. Ook worden eventuele storingen en vervuilingen tussentijds opgemerkt en doorgegeven.

Misbruik

Om misbruik of ongewenst verblijf in het toilet te voorkomen, gaat na 20 minuten de deur automatisch open. Dit staat ook op het toilet aangegeven.

Duurzaamheid

Regen die op het dak valt, gaat niet direct het riool in. De groene (sedum) dakbedekking houdt water langer vast. Dit helpt wateroverlast tegen te gaan. Het heeft ook een verkoelend effect. En voor bewoners van omliggende woningen is het prettiger om een mooi groen dak op het toilet te zien.

Bedieningspaneel buitenkant toilet SanitronicsCommunicatie

Met bewegwijzering in de stad leiden we bezoekers naar de toiletlocaties. Ook via social media en Dordrecht Marketing informeren we (toekomstige) bezoekers over de sanitaire voorzieningen.

 

Contact

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? U kunt hiervoor contact opnemen met de heer R.P. de Geus. Hij is bereikbaar via telefoon: (078) 770 5031 of e-mail.

Meer informatie over 'The Revolving Toilet' vindt u op de website van de fabrikant SaniTronics.

Meer informatie over openbare toiletten in Nederlandse gemeenten vindt u op de website van de Toiletalliantie.