Gehandicaptenparkeerplaats, gereserveerd

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart en zijn er dicht bij uw huis of werk weinig parkeerplaatsen? U kunt dan een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. Op deze parkeerplaats mag alleen de auto van een gehandicapte met een bepaald kenteken parkeren.

Online regelen

DigiD-logo.comParkeerplaats voor gehandicapten 

Lees meer informatie over DigiD 

Afhandeling

Na aanvraag krijgt u binnen 6 weken bericht over uw aanvraag.

Kosten

€ 314,80 voor de volledige aanleg van de parkeerplaats. Bij de aanvraag heeft u de keus voor automatische afschrijving of betaling via factuur. U betaalt alleen bij een positief besluit (de aanvraag goedkeuren). 

Voorwaarden
  • u heeft een geldige gehandicaptenparkeerkaart
  • er zijn weinig parkeerplaatsen dicht bij uw huis of werk
  • de auto staat op uw naam of op naam van iemand die op uw adres ingeschreven staat
  • de bestuurder van het voertuig heeft een geldig rijbewijs
Afhandeling

U ontvangt binnen 6 weken na uw aanvraag een brief van ons met ons besluit. Bij een positief besluit legt de gemeente (normaal gesproken) binnen 2 maanden uw gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan. Als u tegelijk met een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats een gehandicaptenparkeerkaart aanvraagt, duurt het langer. U krijgt dan eerst een brief met ons besluit over uw aanvraag gehandicaptenparkeerkaart. Daarna nemen wij een besluit over uw aanvraag gehandicaptenparkeerplaats.

Regelen via de post 

Lukt het u niet om de aanvraag digitaal op te sturen? Vraag via 14 078 een papieren aanvraagformulier op. 

Opzeggen

Opzeggen kan alleen schriftelijk per post. Hiervoor print u het formulier vrijwillige afstand gehandicaptenparkeerplaats (pdf, 68 kB), vult dit in en stuurt het op naar de gemeente.

Kenteken wijzigen

Het wijzigen van het kenteken geeft u door via e-mail of ons telefoonnummer 14 078. U geeft de volgende informatie door:

  • uw Burgerservicenummer (BSN)
  • het oude en het nieuwe kenteken
  • nummer van uw gehandicaptenparkeerkaart
  • telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent

Het wijzigen van uw kenteken kost € 64,65. U krijgt hiervoor een factuur opgestuurd. 

Bijzondere bijstand (bijdrage in de kosten)

U kunt bijzondere bijstand aanvragen wanneer u de kosten voor de (hele) aanvraag gehandicaptenparkeerkaart of gehandicaptenparkeerplaats niet kunt betalen.

De aanvraag doet u via de Sociale Dienst Drechtsteden. U bereikt hen van maandag tot en met vrijdag via telefoonnummer 078 770 89 10.

  • tussen 08.30 en 12.00 uur en
  • tussen 13.00 en 15.00 uur
Meer informatie

Misschien is de pagina Gehandicaptenparkeerkaart ook interessant voor u. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in en binnen 5 werkdagen krijgt u antwoord van ons.