Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De gemeente Dordrecht stimuleert Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bij bedrijven in Dordrecht.

Bedrijven die een MVO programma hebben opgenomen in hun bedrijfsvoering en op zoek zijn naar aansluiting bij de lokale maatschappij of ecologische projecten, worden ondersteund door de gemeente. De accountmanagers van Dordt Onderneemt stellen graag hun netwerk open voor ondernemers met een goed initiatief. Neem contact met hen op om (vrijblijvend) te kijken of ze iets voor u kunnen betekenen. Ook kijkt de gemeente als geheel graag samen met ondernemers naar nieuwe mogelijkheden om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

Maatschappelijk

Wilt u met uw een maatschappelijk bijdrage leveren aan de stad/regio, dan zijn er enkele ingangen waar je kunt beginnen.

Zo is bijvoorbeeld Stichting Anders actief om ondernemers te verbinden met mensen die een hulpvraag hebben en dit zelf niet opgelost krijgen. Ook de Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht verbindt het bedrijfsleven met maatschappelijke organisaties, sociaal ondernemers en burgerinitiatieven.

Ecologie/duurzaamheid

Dordrecht heeft ambitieuze doelstellingen op het gebied van milieu en duurzaamheid. Die doelstellingen kunnen niet waargemaakt worden zonder medewerking van de stad. Op de website van Dordt Duurzaam wordt al het nieuws omtrent de onderwerpen milieu, duurzaamheid en ecologie gedeeld.