Deelvervoer gebruiken

Een voertuig delen heeft veel voordelen. U bespaart kosten voor verzekeringen, onderhoud, parkeervergunning en brandstof. Binnen Dordrecht bieden meerdere ondernemers deelvoertuigen aan. Als we deze met elkaar delen hebben we er minder nodig en ontstaat er meer ruimte op straat. Het is vaak goedkoper dan zelf bezitten, sneller en ook nog eens duurzaam.

Deelscooters

In de app GO Sharing van aanbieder GO Sharing ziet u waar scooters beschikbaar zijn. Kijk goed waar u de scooter neer zet! Zorg dat de geparkeerde scooter geen overlast biedt aan andere weggebruikers. We hebben aangewezen plekken waar u de scooter mag parkeren. 

Heeft u vragen over deelscooters? Wij hebben de veel gestelde vragen (pdf 409 kB) voor u verzameld.

Overlast
Ervaart u overlast van de deelscooters? Dat vinden wij natuurlijk heel vervelend. Neem daarover contact op met GO Sharing, dat kan via:

Deelauto's

Binnen Dordrecht bieden GreenWheels en MyWheels deelauto's aan. Wilt u uw eigen auto delen of de auto van een stadsgenoot gebruiken? Op snappcar.nl ziet u de mogelijkheden. 

Op ritjeweg.nl of autodelen.info leest u de voor- en nadelen van autodelen.

Deelfietsen

In de app Qmove reisapp van aanbieder Donkey Republic (in samenwerking met Qbuzz) ziet u waar de fietsen staan. U betaalt per minuut of sluit een abonnement af.

Goed om te weten: u haalt uw fiets op een vaste locaties in de stad op. Voor het terugbrengen hebben wij ook vaste locaties voor u. Deze plekken vindt u in de app van de aanbieder. Alle locatie herkent u aan het bord Deelfiets.

Overlast
Bij overlast van deelfietsen stuurt u een e-mail naar Donkey Republic of bel hun op telefoonnummer 085 888 56 46