Schone stad

Een stad zonder vuil dat overal zwerft. Dat is mooi. Ook u kunt bijdragen aan een schone stad. Ruim vuil op en doe mee aan een opruimdag. Of leen een bakfiets om grof afval weg te brengen.

U kunt op veel manieren helpen. Natuurlijk door geen vuil op straat te gooien. Maar u kunt in - en samen met - uw buurt nog veel meer betekenen.

Zwerfvuil opruimen met een afvalgrijper

Haal de gratis afvalgrijper op bij Weizigt. Als Dordtse Doorpakker helpt u door zwerfvuil op te rapen. Bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van uw hond.

Meer informatie en aanvragen

Een melding maken van afvaloverlast

Ziet u vuil liggen waar u zelf geen actie tegen kunt of wilt ondernemen? Meld de overlast dan bij de wijklijn van de gemeente.

Als bewoner of ondernemer kunt u een afvalbak adopteren. De gemeente plaatst een afvalbak en u leegt en onderhoudt die.

Adopteer een afvalbak (pdf, 1299 kB)

Grof afval wegbrengen

Breng uw grofvuil zelf weg naar de milieustraat op de Baanhoekweg 8-12 in Dordrecht. U kunt er terecht van maandag tot en met zaterdag van 9.00 - 18.15 uur. Leen een gratis aanhanger bij DUDO, bel: 078-6160778. Hier leest u hoe het werkt.

Bakfiets lenen (gratis) Bakfiets lenen

Voor het wegbrengen van grof afval naar het afvalbrengstation kunt u een elektrische bakfiets lenen. Dat is gratis. U hoeft ook geen borg te betalen. We bieden die service aan in samenwerking met Opnieuw & Co. De bakfiets staat bij Opnieuw & Co aan de Merwedestraat 52-54. Reserveren kan bij Opnieuw & Co, telefonisch via tel. 088 - 6764389 of via het formulier op de website: 

Grof afval laten ophalen

Kunt u uw grof afval niet zelf wegbrengen? Dan kunt u het laten ophalen. Maak daarvoor een afspraak met HVC via www.hvcinzameling.nl of bel 0800-0700. Het laten ophalen van grof afval is sinds 3 mei 2021 niet langer gratis. U betaalt € 20,- per afspraak. Dat geldt alleen voor grof restafval. Elektrische apparaten en snoeiafval (bijvoorbeeld takken) haalt HVC gratis op. 

Zijn de spullen nog goed?

Spullen die nog te gebruiken zijn, kunt u inleveren bij kringloopwarenhuis Opnieuw & Co, Merwedestraat 52-54 in Dordrecht. Wilt u het laten ophalen? Bel dan 078-6417966.

Elektrische apparaten

Elektrische apparaten  inleveren? Lees op de speciale pagina van HVC waar dat kan. 

 

'n Schone stad... je hebt het zelf in de hand!