Schone stad

Rondslingerend vuil is slecht voor het milieu en ontsierend. Ook u kunt bijdragen aan een schone stad.

U kunt op veel manieren helpen. Natuurlijk door geen extra zwerfvuil of andere vervuiling te veroorzaken. Maar u kunt in - en samen met - uw buurt nog veel meer betekenen.

Zwerfvuil opruimen met een afvalgrijper

Haal de gratis afvalgrijper op bij Weizigt. Als Dordtse Doorpakker helpt u door zwerfvuil op te rapen. Bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van uw hond.

Meer informatie en aanvragen

Een melding maken van afvaloverlast

Treft u een vervuiling aan waar u zelf geen actie tegen kunt of wilt ondernemen? Meld de overlast dan bij de wijklijn van de gemeente.

Als bewoner of ondernemer kunt u een afvalbak adopteren. Dit houdt in dat de gemeente een afvalbak plaatst en dat u de bak zelf leegt en onderhoudt.

Adopteer een afvalbak (pdf, 1299 kB)

Afvalklep hondenpoep

Om overlast van hondenpoep tegen te gaan zit op een deel van de ondergrondse containers een afvalklep. Zo kunnen passanten zwerfvuil én hondenpoepzakjes makkelijker kwijt, want voor de afvalklep is geen afvalpas nodig. De kleppen op de containers zijn zoveel mogelijk geplaatst op plekken waar er behoefte aan is. Mocht u alsnog een locatie weten waar een klep handig is, laat dit dan weten via de Wijklijn.

'n Schone stad... u heeft het zelf in de hand!