Schone stad

Vuil dat overal ligt. Dat is geen mooi gezicht en niet goed voor het milieu. Ook u kunt bijdragen aan een schone stad.

U kunt op veel manieren helpen. Natuurlijk door geen vuil op straat te gooien. Maar u kunt in - en samen met - uw buurt nog veel meer betekenen.

Zwerfvuil opruimen met een afvalgrijper

Haal de gratis afvalgrijper op bij Weizigt. Als Dordtse Doorpakker helpt u door zwerfvuil op te rapen. Bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van uw hond.

Meer informatie en aanvragen

Een melding maken van afvaloverlast

Ziet u vuil liggen waar u zelf geen actie tegen kunt of wilt ondernemen? Meld de overlast dan bij de wijklijn van de gemeente.

Als bewoner of ondernemer kunt u een afvalbak adopteren. De gemeente plaatst een afvalbak en u leegt en onderhoudt die.

Adopteer een afvalbak (pdf, 1299 kB)

Opruimdagen grof afval

'n Schone straat… je hebt het zelf in de hand. Maar een beetje hulp bij het schoonhouden van de wijk is natuurlijk altijd fijn. Daarom houden we opruimdagen. Er komt een speciale container te staan waarin bewoners van die wijk hun grof afval kwijt kunnen. Er is een kleine milieustraat voor het inleveren van plastic en papier. Ook het aanbieden van kleine elektrische apparaten is mogelijk. Natuurlijk zorgen we ervoor dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden. 

Er zijn nog opruimdagen op de volgende data en plekken:

  • 14 juli 10.00 - 16.00 uur: Nieuw Krispijn, Madeliefstraat

Bent u lichamelijk niet in staat om zelf tijdens de opruimdagen het afval weg te brengen? Dan kunt u hulp vragen via www.hulplijndordt.nl of telefoonnummer: 078 – 200 1079..

Na de zomer organiseren we opnieuw opruimdagen in verschillende wijken. Binnenkort hoort u hier mee over. 

Grof afval wegbrengen

Breng uw grofvuil zelf weg naar de milieustraat op de Baanhoekweg 8-12 in Dordrecht. U kunt er terecht van maandag tot en met zaterdag van 9.00 - 18.15 uur. Leen een gratis aanhanger bij DUDO, bel: 078-6160778. Hier leest u hoe het werkt.

Grof afval laten ophalen

Kunt u uw grof afval niet zelf wegbrengen? Dan kunt u het laten ophalen. Maak daarvoor een afspraak met HVC via www.hvcinzameling.nl of bel 0800-0700. Het laten ophalen van grof afval is sinds 3 mei 2021 niet langer gratis. U betaalt € 20,- per afspraak. Dat geldt alleen voor grof restafval. Elektrische apparaten en snoeiafval (bijvoorbeeld takken) haalt HVC gratis op. 

Zijn de spullen nog goed?

Spullen die nog te gebruiken zijn, kunt u inleveren bij kringloopwarenhuis Opnieuw & Co, Merwedestraat 52-54 in Dordrecht. Wilt u het laten ophalen? Bel dan 078-6417966.

Elektrische apparaten

Elektrische apparaten  inleveren? Lees op de speciale pagina van HVC waar dat kan. 

 

'n Schone stad... je hebt het zelf in de hand!