Schone stad

Rondslingerend vuil is slecht voor het milieu en ontsierend. Ook u kunt bijdragen aan een schone stad.

U kunt op veel manieren helpen. Natuurlijk door geen extra zwerfvuil of andere vervuiling te veroorzaken. Maar u kunt in - en samen met - uw buurt nog veel meer betekenen.

Zwerfvuil opruimen met een afvalgrijper

Haal de gratis afvalgrijper op bij Weizigt. Als Dordtse Doorpakker helpt u door zwerfvuil op te rapen. Bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van uw hond.

Meer informatie en aanvragen

Een melding maken van afvaloverlast

Treft u een vervuiling aan waar u zelf geen actie tegen kunt of wilt ondernemen? Meld de overlast dan bij de wijklijn van de gemeente.

Als bewoner of ondernemer kunt u een afvalbak adopteren. Dit houdt in dat de gemeente een afvalbak plaatst en dat u de bak zelf leegt en onderhoudt.

Adopteer een afvalbak (pdf, 1299 kB)

Afvalklep hondenpoep

Om overlast van hondenpoep tegen te gaan zit op een deel van de ondergrondse containers een afvalklep. Zo kunnen passanten zwerfvuil én hondenpoepzakjes makkelijker kwijt, want voor de afvalklep is geen afvalpas nodig. De kleppen op de containers zijn zoveel mogelijk geplaatst op plekken waar er behoefte aan is. Mocht u alsnog een locatie weten waar een klep handig is, laat dit dan weten via de Wijklijn.

Gratis picknickkleedjes

De zomer komt er weer aan. Dé tijd om met vrienden of familie te genieten van al het mooie groen dat Dordrecht te bieden heeft. Zo zien we dat in de Dordtse parken vaak met plezier wordt gepicknickt. Vanaf 26 mei, de dag van het park, zijn er op verschillende plekken gratis picknickkleedjes af halen die na gebruik om te toveren zijn tot een handig afvalzakje. De picknickkleedjes zijn gemaakt van 100% regeneraat. Regeneraat is een uit plastic herwonnen grondstof.

De kleedjes zijn te verkrijgen bij:
- Restaurant De Merwelanden, De Bekramming 13 te Dordrecht (open op do-zo)
- VVV Zuid Holland Zuid, Spuiboulevard 99 te Dordrecht
- Infopunt Stadsboerderij van Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen 30 te Dordrecht (het Infopunt is geopend op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag tussen 13.00 – 17.00 uur).

'n Schone stad... u heeft het zelf in de hand!