Kinderburgemeester

Dordrecht heeft naast burgemeester Wouter Kolff ook een kinderburgemeester. Marije Vennix is nu kinderburgemeester van Dordrecht. Ze is 10 jaar oud en zit in groep 7 van basisschool Dr. H. Bavinckschool.

Tijdens de laatste raadsvergadering op 14 juli neemt Marije afscheid van haar 'kinderburgemeesters-ambt'. Voor het schooljaar 2020/2021 zoeken wij een nieuwe kinderburgemeester voor Dordrecht. De nieuwe kinderburgemeester installeren we tijdens de eerste raadsvergadering op 22 september 2020. Vanaf dan ben je een schooljaar lang kinderburgemeester van Dordrecht.

Word jij onze nieuwe kinderburgemeester?

Wat doet een kinderburgemeester

Een kinderburgemeester trekt samen met de burgemeester of een wethouder op tijdens Koningsdag, boomplantdagen of het openen van een buitenspeeldag. Maar je hebt ook een rol tijdens de Intocht van Sinterklaas en de Koningsspelen. Ook kun je gevraagd worden om voor een groep kinderen te spreken en bijvoorbeeld te vertellen wat je als Kinderburgemeester van Dordrecht doet.

Wie zoeken we

Woon jij in Dordrecht en zit je (vanaf volgend schooljaar) in groep 7 of 8 van het basis- of speciaal onderwijs? Ben je enthousiast en niet bang om voor groepen mensen te staan en te spreken? Durf jij je mening te geven? Dan ben jij de kinderburgemeester die wij zoeken! Kijk op onze aanmeldpagina hoe je jezelf kunt aanmelden.