Kinderburgemeester

Dordrecht heeft naast burgemeester Wouter Kolff ook een kinderburgemeester. Lucas van Dijk is nu kinderburgemeester van Dordrecht. Hij is 10 jaar oud en zit in groep 7 van school Vest.

Voor het schooljaar 2020/2021 is Lucas van Dijk de kinderburgemeester van Dordrecht. Lucas is als kinderburgemeester geïnstalleerd tijdens de eerste raadsvergadering op 22 september 2020.

Wil jij de volgende kinderburgemeester zijn?

Wij zoeken voor het schooljaar 2021/2022, een nieuwe kinderburgemeester die onze burgemeester, Wouter Kolff, kan helpen. De nieuwe kinderburgemeester wordt tijdens een raadsvergadering op 21 september 2021 door de burgemeester geïnstalleerd en is vanaf dan een schooljaar lang kinderburgemeester van Dordrecht. Wil jij je aanmelden als nieuwe kinderburgemeester? Dat kan! Hoe je dat doet lees je op de webpagina nieuwe kinderburgemeester.

Wat doet een kinderburgemeester

Een kinderburgemeester trekt samen met de burgemeester of een wethouder op tijdens Koningsdag, boomplantdagen of het openen van een buitenspeeldag. Maar je hebt ook een rol tijdens de Intocht van Sinterklaas en de Koningsspelen. Ook kun je gevraagd worden om voor een groep kinderen te spreken en bijvoorbeeld te vertellen wat je als Kinderburgemeester van Dordrecht doet.