Vragen en antwoorden over werk aan de Eddingtonweg

We hebben veel vragen gehad over het werk aan de Eddingtonweg en omgeving. Deze vragen beantwoorden we op onderstaande pagina.

Hebben wij invloed op het invoeren van betaald parkeren in de buurt?En hoe zit het dan met de vergunningen en het aantal auto's per adres als de gemeente betaald parkeren invoert in onze wijk?

Het invoeren van betaald parkeren heeft u als bewoner zelf in de hand. Hoe u hierin actie kan ondernemen vindt u op de pagina over het aanvragen van een betaalde parkeerregulering.

Als de gemeente na alle stappen besluit om betaald parkeren in te voeren in de wijk, gelden er algemene regels voor parkeervergunningen. U betaalt dan een jaarlijks bedrag per kenteken.
Bewoners mogen maximaal 2 kentekens opgeven per huishouden. Zakelijke klanten mogen maximaal 4 kentekens opgeven.

Hoe zit het met de parkeerdruk tijdens het werk?

Tijdens het werk zal er altijd overlast zijn van opgebroken straten of parkeervakken. Wij proberen dat te compenseren met de aanleg van tijdelijke parkeervakken op groenstroken in de buurt.

De gemeente vervangt het riool in de straat, maar wat gebeurt er met onze riool-huisaansluiting?

U bent als bewoner eigenaar van de huisaansluiting vanaf de woning tot aan de rioolbuis. De bestaande huisaansluiting is gemaakt van GRES. Daarom kiezen we ervoor om alles vanaf de rioolbuis tot aan de erfgrens te vervangen. Het gedeelte in uw tuin vervangen wij dus niet.

Zijn er wel mogelijkheden om onze huisaansluiting in de tuin te vervangen in verband met slechte staat en/of verstoppingen?

Een huisaansluiting vervangen is altijd mogelijk. Wij zullen de aannemer vragen om een prijs per meter te maken voor bewoners die graag hun huisaansluiting willen vernieuwen. Zo betaalt iedereen hetzelfde bedrag per maand.

Kunnen er meer parkeerplaatsen komen in het nieuwe ontwerp?

Extra parkeerplaatsen is helaas niet meer van deze tijd. De gemeente kijkt nu meer naar klimaatbestendigheid met onderwerpen als wateroverlast en hittestress. Deze onderwerpen zijn alleen op te lossen door het planten van meer bomen en groen. We gaan er in ieder geval vanuit dat hetzelfde aantal parkeerplaatsen in de toekomstige situatie terug komt.

Leggen jullie direct een warmtenet aan voor de toekomst?

HVC zal het warmtenet in deze wijk bij de rijtjeshuizen de komende 10 jaar nog niet aanleggen. We hebben wel ruimte gereserveerd in de ondergrond voor als ze in de toekomst besluiten om een warmteleiding aan te brengen.

Vervangen ze ook andere leidingen zoals gas/water/elektra?

Aannemer Siers vervangt een groot gedeelte van alle gas-, elektra- en waterleidingen. Hierover krijgt u een aparte brief per straat. Het werk vindt voorafgaand aan de rioolvervanging plaats.

Wat doen jullie aan "wild" parkeren.? Kan de gemeente duidelijkere parkeervakken maken?

In het nieuwe ontwerp willen we de parkeervakken duidelijker maken. Handhaving kan dan bewoners aanspreken op fout parkeren.

Komen er snelheidsremmende maatregelen in de toekomstige situatie?

Wij willen snelheidsremmende drempels aan gaan brengen in de straat.
Verder kijken we ook naar verkeersplateau's bij de kruispunten op de Eddingtonweg.

Hoe kan HVC mijn vuilcontainer legen als de weg is opgebroken?

De aannemer stemt zijn werkvakken af met HVC. U kunt de rolcontainers buiten het werkvak neerzetten voor lediging op vaste dagen.

Hoe is mijn woning bereikbaar tijdens de werkzaamheden?

Uw woning is altijd bereikbaar. De aannemer legt tijdens het werk in de straat loopschotten neer.

Wij hebben last van een hoge grondwaterstand en onze kelder staat blank bij hevige regenval. Ligt dat aan het oude riool?

Tijdens de geplande rioolwerkzaamheden verwijderen we het oude riool en brengen we 3 buizen terug in de ondergrond. Dit is een vuilwater-, regenwater- en drainageleiding. De drainage voert het grondwater af en verspreidt dit. Daardoor is de grondwaterstand in het openbare gebied beter aan te passen is. In alle straten leggen we drainage aan.

Bij een hogere grondwaterstand is het belangrijk dat de eigenaar van een pand ervoor zorgt dat ondergrondse ruimtes waterdicht zijn. Denk aan een kelder of souterrain. Dan kan er geen grondwater binnendringen. Kruipruimtes kunt u meestal niet waterdicht maken. Deze kunt u bijvoorbeeld ophogen of aanvullen met zand.

Kunnen bewoners meer gemotiveerd worden om hun eigen tuin groener te maken?

Een groene tuin maken is een stuk makkelijker als u gebruikmaakt van onze Tuincoach. Samen met u werkt ze aan een plan voor uw ideale tuin. Ze helpt u op weg met praktische tuintips en geeft antwoord op uw tuinvragen. Zo maakt u zelf een tuin waar u jarenlang van kunt genieten.
Wilt u hulp van de Tuincoach? Kijk op de pagina groenblauwdordrecht.nl/tuincoach voor een spreekuur bij u in de buurt.

Weet u of uw buren ook interesse hebben in de Tuincoach? Deel dan onze informatie hierover met hen. Misschien kan onze Tuincoach wel bij jullie beiden aan de slag!

Hoe gaat de gemeente om met trillingen en scheuren in muren?

Voor het geplande werk laten wij een vooropname uitvoeren.
U ontvangt hier nog een aparte brief over van een expertisebureau.
Deze vooropname is voor ons een NUL-meting om te bepalen of de werkzaamheden schades hebben veroorzaakt aan uw woning.
De aannemer krijgt in ieder geval werkinstructies mee om hevige trillingen te verminderen tijdens het werk.

Blijft onze invalide parkeerplaats bereikbaar?

Jazeker, als het nodig is zullen we de invalide parkeerplaats tijdelijk verplaatsen. De tijdelijke parkeerplek plaatsen we altijd zo dicht mogelijk bij de woning.

Kunnen er vertragende middelen aangebracht worden op straat?

Wij zullen dit met de toekomstige herinrichting van de straat meenemen.
Onze verkeerskundige en stedenbouwkundige gaan voorstellen op tekening zetten. Deze delen we met de bewoners.

Is het mogelijk dat wanneer aan het eind van het project de herbestrating plaatsvindt, er een verbetering/ herbestrating komt in de Noorderkroonstraat? Om precies te zijn de plek waar je vanaf de Eddingtonweg de Noorderkroonstraat in rijdt.

Wij zullen dit met de toekomstige herinrichting van de straat meenemen en bespreken met onze verkeerskundige en stedenbouwkundige. Zij gaan dan een nieuw voorstel op tekening zetten. Dit ontwerp delen we dan met alle bewoners tijdens een nieuwe bewonersavond.