Nieuws

Het laatste nieuws van de gemeente.

  • Dordrecht eert haar onbaatzuchtige helden

    26 april 2024

    De stad Dordrecht viert vandaag de jaarlijkse traditie van de Lintjesregen, net als in de rest van Nederland. We eren bewoners die zich op buitengewone wijze hebben ingezet voor de samenleving. Dit jaar decoreert kersverse vader en burgemeester Wouter Kolff 21 mensen in naam van de Koning met een lintje. Hieronder zijn drie echtparen en een bewoner van Papendrecht.

  • Dordrecht klimaatneutraal in 2040

    25 april 2024

    Dordrecht wil in 2040 een klimaatneutrale stad zijn. Dit betekent zo min mogelijk uitstoot van broeikasgassen en een natuurlijke vergoeding van de overige uitstoot. Bijvoorbeeld door extra bomen te planten.

  • Discriminatie? Meld het wél bij Discriminatie.nl

    In Dordrecht mag iedereen zich zichzelf zijn. Discriminatie hoort niet thuis in onze gemeente. Wordt u toch anders behandeld, achtergesteld of uitgesloten? Dan kunt u voor advies en hulp terecht bij Discriminatie.nl. Dit is een nieuw, landelijk meldpunt van de antidiscriminatiebureaus in ons land. In onze regio is dat RADAR.

  • Lucinda Brand ambassadeur voor Dordrecht bij Tour de France Femmes

    Op 13 augustus zal een van de grootste internationale sportevenementen, de Tour de France Femme vertrekken vanuit Dordrecht. Om zoveel mogelijk Dordtenaren bij dit grote evenement te betrekken en Dordrecht bij een internationaal publiek in de kijker te zetten gaat de Dordtse veldrijdster en wegwielrenster Lucinda Brand zich inzetten als ambassadeur.

  • 'The Weeping Elephant' in de Biesbosch

    10 april 2024

    ‘The Weeping Elephant’ is al op veel verschillende plaatsen geweest om haar ode aan de wildernis te brengen. Zo stond ze eerder al in Amsterdam, Brussel, Hamburg en Haarlem. En nu staat ze in de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Voor de komende twee maanden heeft ze een mooie plek op een terp in de Haniapolder in de Biesbosch.

  • Veer Kop van 't Land - Werkendam uit de vaart

    10 april 2024

    Het veer tussen de Kop van 't Land en Werkendam vaart niet. Het is nog niet bekend hoe lang het gaat duren.