Sport in Dordt

De gemeente Dordrecht gelooft in de kracht van sport, want sport raakt iedereen en kleurt de stad.

'Zoveel mogelijk Dordtenaren doen mee aan sport', dat is waar Dordrecht voor gaat en op inzet. Sport gaat dan niet alleen over letterlijk meedoen, maar ook over beleven van sport en bijdragen aan sport.

Sportbeleid

In 2030 draagt sport nog meer bij aan een gelukkiger, gezonder en sterker Dordrecht. Het versterken van de sportsector heeft prioriteit. Een sterke sportsector vormt een sterke basis om de kracht van sport in te zetten. In de Sportvisie 2030 "Niemand Buitenspel in Dordrecht" staat sportplezier voorop. Wij streven ernaar dat iedere Dordtenaar een leven lang plezier kan beleven aan sport.

Bekijk voor meer informatie de animatie

Sportregisseurs

Om de kracht van sport in de verschillende gebieden van Dordrecht (Dordrecht-Centrum, Dordrecht-Oost en Dordrecht-West) optimaal te kunnen benutten, werkt de gemeente Dordrecht met Sportregisseurs. De Sportregisseurs zijn in hun ‘eigen’ gebied het eerste aanspreekpunt voor sportaanbieders, (maatschappelijke) instellingen, ondernemers, bedrijven en bewoners. Het doel is om de vraag in kaart te brengen, samenwerking te bevorderen, partners aan elkaar te verbinden en ervoor te zorgen dat iedere bewoner in dit gebied de mogelijkheid heeft om aan sport mee te doen.

Heeft u, als bewoner, zelf een sportief idee of een specifieke behoefte voor de Dordtse Sport? Of heeft u een initiatief waarbij u hulp of advies van buitenaf nodig heeft? Laat het ons dan weten en één van onze sportregisseurs neemt contact met u op.

Sportaanbieders

Grote en kleine sportverenigingen of commerciële sportaanbieders (zoals bootcampclubs, crossfitboxen en fitnesscentra), Dordrecht kent een rijke mix aan sportaanbieders. Bekijk het actuele overzicht van de sportaanbieders in Dordrecht op de website van Dordt Sport.

DordtSport.nl

Op de website van Dordt Sport vindt u mooie (sport)verhalen uit de stad en een overzicht van sportaanbieders, sportlocaties en sportagenda. Voor meer informatie kunt u ook kijken op Facebook, Twitter of Instagram.

Dordtsport.nl
Facebook Dordt Sport
Twitter Dordt Sport
Instagram Dordt Sport