Stenen Bagijnhof en Visstraat worden opgeruwd

Het wegdek van het Bagijnhof en de Visstraat is te glad. Het drukke verkeer dat over de wegen rijdt, heeft de stenen afgesleten.

 Na meldingen van gladheid en valpartijen heeft de gemeente metingen laten uitvoeren. Daaruit is gebleken dat de stroefheid van het wegdek niet meer aan de eisen voldoet. 
Ook op het Statenplein en in de Sarisgang heeft de gemeente metingen laten uitvoeren. De uitkomst was hetzelfde: de stenen zijn (te) glad geworden.

Opruwen

We hebben opdracht gegeven aan een gespecialiseerd bedrijf om de stenen op te ruwen. Het bedrijf gaat het eerst aan de slag op het Bagijnhof en in de Visstraat. De aannemer gebruikt hier de methode ‘retexen’. Daarmee verbeteren we de micro- en macrostructuur van de deklaag van de steen. De voegen tussen de natuurstenen worden bij deze methode niet beschadigd.  
Op het Statenplein en de Sarisgang passen we de methode ‘kogelstralen’ toe.

Planning

De aanpak van Bagijnhof en Visstraat begint op maandag 15 april en duurt tot en met maandag 22 april. Het bedrijf werkt tussen 7.00 en 16.00 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er geen werkzaamheden.
Het behandelen van het wegdek gaat in fases. De aannemer werkt om en om aan één kant van de weg. Er blijft dus voor het autoverkeer en de hulpdiensten steeds één rijbaan beschikbaar. We zetten verkeersregelaars in.

Statenplein en Sarisgang

Het werk aan het Statenplein en de Sarisgang staat op de planning voor de periode dinsdag 23 april tot en met dinsdag 30 april tussen 07.00 en 16.00 uur. Ook op het Statenplein en de Sarisgang zijn er geen werkzaamheden op vrijdag, zaterdag en zondag gewerkt.
Bij slecht weer kan de aannemer het werk op beide locaties uitstellen.