Actuele activiteiten

Bekijk de geplande activiteiten van de burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Zaterdag 22 september 10.15 uur: High Five Foundation 

Burgemeester Wouter Kolff reikt zaterdag 22 september rond 10.15 uur kinderchampagne uit aan kinderen van de High Five Foundation. Deze foundation geeft die ochtend kinderen van wie de ouders zijn aangesloten bij de Voedselbank, een make-over in de Primark. Met de nieuwe outfit gaan de kinderen de rode loper op van Cinema The Movies. Ze worden rond 10.15 uur verwelkomt door de burgemeester met een glas kinderchampagne. Ook scheidsrechter Danny Makkelie is hierbij aanwezig om popcorn uit te delen.

Meer informatie: op http://www.highfivefoundation.nl

 

Zaterdag 22 september 12.00 uur: langste tafel winkelcentrum Sterrenburg

De eigenaar van winkelcentrum Sterrenburg houdt samen met de winkeliers in het kader van Nationale Burendag van 12.00 tot 14.00 uur de 'langste tafel'. Tijdens deze bijeenkomst is er ook aandacht voor het project Gezonde Buurt. Wethouder Marco Stam

Verricht de opening.

 

Zaterdag 22 september 13.30 uur: sportdag Ready to sport

Op sportpark Reeweg is zaterdag een bijzondere regionale sportdag voor kinderen met een lichamelijke beperking, hun familie en vrienden. Als ambassadeur is de Zwijndrechtse Iris Pruysen aanwezig, oud-wereldkampioen verspringen en tweevoudig deelneemster aan de Paralympics. Wethouder Marco Stam lost het startschot.

 

Zaterdag 22 september 14.00 uur: opening winterprogramma speeltuin Stadspolders

Speeltuin Stadspolders aan de Meranti heeft een nieuw bestuur dat volop activiteiten organiseert voor jong en oud. Zo is er zaterdag een bingomarathon. Voorafgaand krijgt wethouder Marco Stam om 14.00 uur het eerste exemplaar van winterprogramma overhandigd.

 

Zaterdag 22 september 15.00 uur: opening Groene Lombardstraat

Bewoners van de Lombardstraat hebben met ondersteuning van de gemeente hun straat groen ingericht met plantenbakken in laats van verkeerspaaltjes. Wethouder Marco Stam verricht de opening.

 

Zaterdag 22 september 11.30 uur: opening activiteitenjaar Inloophuis Helianthus

Op zaterdag 22 september om 11.30 uur opent wethouder Peter Heijkoop het activiteitenjaar van Inloophuis Helianthus, Singel 28 in Dordrecht. Dit gebeurt in aanwezigheid van bestuur, ambassadeurs en vrijwilligers van het inloophuis, buren en belangstellenden.

Inloophuis Helianthus is een ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten. De medewerkers van het inloophuis zijn allemaal vrijwilligers en het merendeel zelf ervaringsdeskundigen. Zij helpen bij de ongemakken die kanker met zich meebrengt, bijvoorbeeld door gesprekken en creatieve en ontspannende activiteiten aan te bieden.

 

 

Zondag 23 september 15.00 uur: presentatie poëzie Studio de Witt

In het radioprogramma Studio de Witt van RTV Dordrecht treedt wekelijks een Dichter van Dienst op. Nu is er een bloemlezing gemaakt van 51 gedichten die 17 dichters de afgelopen jaren hebben voorgedragen. Wethouder Piet Sleeking neemt het eerste exemplaar in ontvangst in galerie De Compagnie aan de Kuipershaven.

 

Maandag 24 september 16.30-20.30 uur: gebiedsinformatiemarkt Westelijke Dordtse Oever

Wethouder Maarten Burggraaf is maandagavond aanwezig op de gebiedsinformatiemarkt Westelijke Dordtse Oever. De bijeenkomst vindt plaats in het Postillion hotel aan de Rijksstraatweg 30 in Dordrecht. Op de gebiedsinformatiemarkt kunnen belanghebbenden en geïnteresseerden informatie inwinnen en vragen stellen over alle (voorgenomen) ontwikkelingen en projecten op Westelijke Dordtse Oever.

Meer informatie: Maureen Vermeulen (Communicatie Westelijke Dordtse Oever)telefoon,  078-770 73 93 of 06 21 84 01 48.

 

Maandag 24 september 13.30 uur: School op Seef label basisschool Zwanejong

Op maandag 24 september 2018 om 13.30 uur ontvangt LOVK Ligplaatsschool Het Zwanejong voor de tweede keer het SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel. De school krijgt dit uit handen van regionaal ambassadeur verkeersveiligheid en wethouder bereikbaarheid Rik van der Linden. De uitreiking vindt plaats op LOVK Het Zwanejong aan het Geldelozepad 46 in Dordrecht. Het verzoek van de school is om geen foto's van leerlingen te maken.

 

Donderdag 27 september 20.00 uur: verkeersveiligheid en bereikbaarheid Krispijn

Donderdag 27 september om 20.00 uur organiseert Oud-Krispijn Bewoners Zelforganisatie (OKBZ) in wijkcentrum Koloriet aan Jacob Marisstraat 70 in Dordrecht een bijeenkomst over de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van de wijk Krispijn. Wethouder Rik van der Linden van bereikbaarheid gaat met de aanwezigen in gesprek.

 

Vrijdag 28 september 15.30: opening expositie 90 jaar Montessori-onderwijs

Negentig jaar geleden werd in Dordrecht de Montessorischool opgericht. Tegenwoordig heet deze school het Montessori Kind Centrum Mozaïek. Ter gelegenheid van het jubileum organiseren de school en het Nationaal Onderwijs Museum een tentoonstelling, waarin de ontwikkelingen van het Montessori onderwijs in beeld komen. Wethouder Piet Sleeking verricht de opening.