Actuele activiteiten

Bekijk de geplande activiteiten van de burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Zaterdag 10 november 18.30 uur: Ode aan de Synode
Zaterdag is koning Willem-Alexander aanwezig bij de start waarna een half jaar wordt stilgestaan bij het feit dat de Synode van Dordrecht 400 jaar geleden plaatsvond. Het voltallig college is om 18.30 uur aanwezig in de Augustijnenkerk. Burgemeester Wouter Kolff heet de aanwezigen welkom. Na het verlaten van de Augustijnenkerk -omstreeks 19.00 uur- zet de koning op het plein van Het Hof van Nederland symbolisch een robotarm in werking die gedurende negen maanden de Statenbijbel kalligrafeert.
Vervolgens wandelt de koning met het gezelschap door de Kloostertuin, via het Augustijnenkamp en de Lastig Eendstraat naar het Dordrechts Museum. Daar opent de hij de tentoonstelling Werk, bid & bewonder - Een nieuwe kijk op kunst en calvinisme. De route van de koning is op de meeste plaatsen toegankelijk voor publiek. Rond 20.00 uur vertrekt de koning vanuit het Dordrechts Museum.
Van 10 november 2018 tot 29 mei 2019 viert Dordrecht onder de noemer Ode aan de Synode precies 400 jaar later het belang van deze bijeenkomst met een programma voor een breed publiek. Inwoners, culturele en kerkelijke instellingen organiseren vele activiteiten zoals tentoonstellingen, congressen, films, concerten, lezingen en debatten, theater, rondwandelingen, muurschilderingen en verschillende bijzondere culturele projecten.
Meer informatie: www.synode400.nl

Zaterdag 10 november 11.00 uur: opening verwenweek voor mantelzorgers
Op zaterdag 10 november om 11.00 uur opent wethouder Peter Heijkoop de verwenweek voor Dordtse mantelzorgers tijdens een feestelijke brunch in het Van der Valk Hotel. Zo'n 400 mantelzorgers hebben zich voor de brunch aangemeld. 10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Er worden dan overal in het land mantelzorgers in het zonnetje gezet om te waarderen wat zij voor een ander doen. MEE Mantelzorg heeft 4 activiteiten in Dordrecht georganiseerd: de feestelijke brunch,  de Verwenweek (10-18 november), de waarderingsactie voor jonge mantelzorgers (6-21 jaar) en een Survival Clinic voor jonge mantelzorgers.

Maandag 12 november 19.30 uur: opening Beursvloer Dordrecht
Op maandagavond 12 november opent burgemeester Wouter Kolff om 19.30 uur de Beursvloer Dordrecht bij Ames Dordrecht aan de Laan de Verenigde Naties 75. Diverse collegeleden zijn hierbij aanwezig. Tijdens de Beursvloer gaan bedrijven in gesprek met stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven om te ontdekken op welk vlak ze - in ruil voor een tegenprestatie - in de specifieke hulpvraag kunnen voorzien. Dit aanbod kan bestaan uit menskracht, materialen, kennis en/of faciliteiten. Is er een match? Dan wordt deze 'officieel' vastgelegd.
Meer informatie: http://stichtingmbodordrecht.nl/beursvloer/

Maandag 12 november 12.15 uur: fietsvlonders in binnenstad
Maandag worden in Dordrecht twee fietsvlonders geplaatst. Een fietsvlonder is een tijdelijke fietsparkeervoorziening voor tien fietsen die op een parkeerplaats voor auto's geplaatst wordt. Met de fietsvlonder onderzoekt de gemeente of het tekort aan fietsparkeervoorzieningen kan worden opgelost en of fietsers hun fiets op die specifieke locatie parkeren. Als blijkt dat de vlonder goed wordt gebruikt en de buurt toe kan met een autoparkeerplaats minder kan de plek definitief worden ingericht voor het parkeren van fietsen. De vlonder gaat dan weer naar een andere testlocatie.
Maandag 12 november neemt wethouder Rik van der Linden (Bereikbaarheid) om 12.15 uur de eerste fietsvlonder in gebruik op de Voorstraat Noord tegenover het Magazijn, ter hoogte van nummer 199.

Woensdag 14 november 13.30 uur: opening internationale Calvinisme conferentie
In het kader van het programma Ode aan de Synode vindt er in het Energiehuis een driedaagse conferentie plaats over het calvinisme. Wethouder Piet Sleeking heet de internationale conferentiedeelnemers welkom.

Woensdag 14 november 16.00 uur: gratis koffiemok in ruil voor afval
Op het afvalbrengstation aan de Baanhoekweg houdt HVC bijna 30 verschillende soorten afval apart. Dit doet HVC om het later weer te recyclen. Wie zijn grof vuil bij het afvalbrengstation inlevert, helpt daaraan mee. Wie op dinsdag 13, woensdag 14 of donderdag 15 november naar het afvalbrengstation komt, ontvangt van HVC een mooie recyclebare koffiemok. Wethouder Rik van der Linden is woensdag 14 november om 16.00 uur aanwezig om ook koffiemokken uit te delen. Het afvalbrengstation aan de Baanhoekweg 8-12 is open van 9.00 tot 16.30 uur.
Meer informatie: HVC (afdeling communicatie) https://www.hvcgroep.nl/pers

Donderdag 15 november 9.15 uur: opening Maritime Innovation Award
Op donderdag 15 november om 9.15 uur opent wethouder Peter Heijkoop de Maritime Innovation Experience in de Duurzaamheidsfabriek. Bedrijven uit de regio laten hier hun maritieme digitale innovaties rond het thema Bits, Chips en Ships zien aan mbo en hbo studenten. Studenten krijgen de gelegenheid om kennis te maken met die bedrijven, contacten te leggen voor toekomstige stages of afstuderen en leren tijdens workshops meer over de maritieme sector. De bijeenkomst is een initiatief van RDM Centre of Expertise, Maritiem TechPlatform, InnovationQuarter, TKI Wind op Zee, Netherlands Maritime Technology en het regionale samenwerkingsverband Maritime Delta.
 

 

Uitgelicht