Spring naar inhoud
  • Mensen op het Emmaplein in Dordrecht
Home Inwoners Verkiezingen gemeenteraad Gemeenteraadsverkiezingen: informatie voor nieuwe lokale partijen

Gemeenteraadsverkiezingen: informatie voor nieuwe lokale partijen

Wilt u met een nieuwe lokale politieke partij meedoen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad? In ons digitale loket vindt u informatie over hoe u een nieuwe partij kunt registreren. Ook is informatie beschikbaar over het indienen van de kandidatenlijst.

 

Op 21 maart 2018 is  verkiezing van de gemeenteraad. Politieke partijen stellen zich daarvoor verkiesbaar en in elke gemeente kiezen inwoners dan een kandidaat van de politieke partij van hun voorkeur.

 

Registratie

Lokale politieke partijen die voor het eerst meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing moeten zich registreren. Een nieuwe politieke partij kan zich uiterlijk 27 december 2017 registreren bij het centraal stembureau van de gemeente. Dit geldt niet voor landelijk geregistreerde partijen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Kandidaatstelling

Als de politieke partij is geregistreerd voor de verkiezing van de gemeenteraad, kan de partij leden plaatsen op de kandidatenlijst. Op de dag van de kandidaatstelling (5 februari 2018) leveren alle politieke partijen hun kandidatenlijsten in.
 

Na de kandidaatstelling begint de verkiezingscampagne. Vanaf begin 2018 staat alle informatie over de gemeenteraadsverkiezingen op de gemeentewebsite.

Gekleurd potlood met stemvakje

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078


WhatsApp
06 406 985 08

Meer contactgegevens