Spring naar inhoud
  • Mensen op het Emmaplein in Dordrecht
Home Inwoners Werk aan de stad Planten aan kademuur

Planten aan kademuur

NWC brengt beschermd muurplantje in veiligheid


Bij onderzoek op de kademuur van de Wolwevershaven heeft het Natuur-Wetenschappelijk Centrum (NWC) enkele exemplaren aangetroffen van een beschermd muurplantje: het klein glaskruid. Om te voorkomen dat de planten worden beschadigd bij het werk aan de kade haalde het NWC ze weg. Dat gebeurde op vrijdagochtend 22 april.

NWC verwijdert klein graskruid    NWC verwijdert klein graskruid 2

 

Klein graskruid

Klein glaskruid is een muurplantje met klein graskruidkleine blaadjes die eindigen in een spitse punt. Wanneer het bloeit krijgt het kleine groenachtige bloemetjes met wat rode kleur. Muurplanten zijn sterk afhankelijk van door mensen be├»nvloede standplaatsen, zoals muren en kades. Omdat enkele soorten zonder maatregelen kunnen verdwijnen, is een aantal muurplanten wettelijk beschermd in de Flora- en faunawet. 

 

Zorgvuldig

Een ecologisch deskundige stak de planten zo zorgvuldig mogelijk uit. Op enkele plekken was het nodig om ook een deel van het gesteente van de kademuur mee te nemen. Het is nog niet duidelijk waar de planten kunnen worden teruggeplaatst. Tot dat bekend is, slaat het NWC de planten op in eigen depot.


Foto's: Jarko de Witte van Leeuwen

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078


WhatsApp
06 406 985 08

Meer contactgegevens