Spring naar inhoud
  • Mensen op het Emmaplein in Dordrecht

Home Inwoners Natuur en milieu Info PFOA/C8 DuPont/Chemours Gemeentelijke vergoeding bloedtesten PFOA

Gemeentelijke vergoeding bloedtesten PFOA

Een groep inwoners van Dordrecht doet mee aan de steekproef bloedtesten op PFOA van het RIVM en Dienst Gezondheid en Jeugd. Bewoners die niet zijn uitgenodigd voor deze steekproef, kunnen zelf een test laten doen. De kosten hiervoor betalen zij dan zelf. Als bewoners dit niet kunnen betalen, vergoedt de gemeente onder bepaalde voorwaarden de kosten van de bloedtest. Bewoners van de Staart-Oost zijn hierover PDF-bestandper brief (528 kB) geïnformeerd. Hieronder leest u hier meer over.


AANVRAAGFORMULIER BLOEDTEST DIGID (met DigiD)

AANVRAAGFORMULIER BLOEDTEST PDF (zonder DigiD)

 

Voorwaarden voor vergoeding kosten bloedtesten PFOA

Vanaf 2 januari 2017 kunt u de vergoeding van de bloedtest op PFOA bij de gemeente aanvragen. Alleen als u aan alle voorwaarden voldoet, vergoedt de gemeente de kosten van de bloedtest.  


De voorwaarden voor de vergoeding zijn:

  • u bent 9 jaar of ouder;
  • u heeft tussen 1 januari 1970 tot en met 31 december 2012 minstens 5 jaar gewoond op de Staart-Oost;
  • u bent niet uitgenodigd voor de steekproef bloedtest en via uw werkgever kunt u geen bloedtest laten uitvoeren;

  • uw huishouden krijgt kwijtschelding voor de afvalstoffenheffing 2016. Informatie over het aanvragen van kwijtschelding kunt u vinden in het digitaal loket van de gemeente.

Aanvraag vergoeding

Voldoet u aan de voorwaarden, dan mag u vanaf maandag 2 januari tot en met 1 maart 2017 een bloedtest op PFOA bij de gemeente aanvragen. U kunt de bloedtest aanvragen met uw DigiD.
Heeft u geen DigiD? Dan kunt u het formulier printen, invullen en opsturen naar:

Gemeente Dordrecht

t.a.v. Aanvraag bloedtest PFOA

Postbus 8

3300 AA Dordrecht.

Tijdens openingstijden van de Stadswinkel kunt u ook hulp vragen bij het invullen van het formulier.

Alle aanvragen moeten uiterlijk woensdag 1 maart 2017 bij de gemeente binnen zijn. Binnen 5 werkdagen krijgt u een brief met het besluit van de gemeente.


Hoe werkt het als uw aanvraag is goedgekeurd?

Als u de bloedtest mag laten doen, dan krijgt u van ons een formulier.

De bloedtest laat u tussen dinsdag 3 januari 2017 tot en met woensdag 15 maart 2017 uitvoeren. Hiervoor gaat u naar de afdeling Bloedafname van het Albert Schweitzer Ziekenhuis (locatie Dordwijk). U neemt het formulier en een geldig identiteitsbewijs mee. Een afspraak maken is niet nodig.


Wel of geen bloedtest 
U bepaalt zelf of u de bloedtest PFOA laat doen. De bloedtest geeft alleen informatie over de hoeveelheid PFOA in uw bloed. Het zegt niets over uw gezondheid in de toekomst. Ook is er geen behandeling tegen PFOA in uw bloed. Met vragen kunt u terecht bij uw huisarts. Hier leest u meer over het advies van de Dienst Gezondheid en Jeugd over bloedonderzoek.


Er loopt nu een steekproef voor bloedtesten via het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de Dienst Gezondheid & Jeugd. Daarvoor hebben zij een grote groep inwoners van Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht uitgenodigd. Ook vindt er een literatuuronderzoek plaats naar mogelijke gevolgen van PFOA voor de gezondheid. De gemeente hoopt in april 2017 de uitkomsten van deze onderzoeken te ontvangen. Met de uitslagen van de onderzoeken bepaalt de gemeente of verder onderzoek nodig is.

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078
Meer contactgegevens