Spring naar inhoud
  • Mensen op het Emmaplein in Dordrecht

Home Inwoners Zorg en ondersteuning Sociale Teams Over Sociale Teams

Dordrecht kiest ervoor om zorg en ondersteuning gebiedsgericht te organiseren in Sociale Teams. Laagdrempelig en dichtbij. De Sociale Teams zijn dé voordeur voor informatie, advies en ondersteuning. U kunt er terecht op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Waar vindt u de Sociale Teams?

In Dordrecht zijn vijf Sociale Teams: 


Klik op de kaart op het Sociale Team bij u in de buurt voor meer informatie.

Terug naar boven


Met welke vragen kunt u terecht bij een Sociaal Team?

Heeft u moeite met zelfstandig wonen of kunt u niet meedoen in de samenleving zoals u dat wilt? Of heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind? Dan bent u welkom bij het Sociaal Team in uw wijk. Het Sociaal Team ondersteunt u bij het vinden van een oplossing. Bijvoorbeeld met vragen over uw werk en inkomen, uw gezin, relatie of kinderen, over opvoeden en opgroeien, wonen, (jeugd-)zorg, gezondheid en vrijetijdsbesteding. 


En wilt u zelf een bijdrage leveren voor de wijk? Misschien omdat u een goed idee hebt voor de buurt. Of zelf medebewoners wilt ondersteunen of graag vrijwilligerswerk wilt doen. Ook dan bent u van harte welkom bij het Sociale Team.

Terug naar boven


Hoe werkt het Sociale Team?

Het Sociale Team werkt volgens het principe één contactpersoon en één plan. Samen met de inwoner kijkt de professional uit het Sociale Team eerst wat iemand zelf nog kan, eventueel met hulp van familie, vrienden of buren.


Wie (tijdelijke) ondersteuning of zorg nodig heeft, kan daar op rekenen. Deze ondersteuning duurt zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. In de gemeente zijn tal van laagdrempelige voorzieningen die inwoners weer verder kunnen helpen, zoals welzijnswerk en opvangvoorzieningen.


Als er hulpmiddelen of voorzieningen op maat nodig zijn, wordt dit door de Sociale Dienst Drechtsteden geregeld. Voor specifieke vragen over jeugdhulp of jeugdzorg heeft het Sociale Team rechtstreeks contact met de jeugdhulpverleners.

Terug naar boven


Wie zitten er in de Sociale Teams?

In de Sociale Teams zijn de krachten van verschillende organisaties gebundeld. Medewerkers van verschillende organisaties voor maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp werken in de Sociale Teams samen. Dat zijn bijvoorbeeld medewerkers van MEE Drechtsteden, Vivenz, Careyn en FlexusJeugdplein.

En wanneer het team het zelf niet kan oplossen, werkt het samen met vele andere organisaties in de stad. Bij het onderdeel Waar vindt u de Sociale Teams? leest u meer het Sociale Team bij u in de buurt.


Medewerkers van de Sociale Teams samen met wethouders Lambrechts en Van der Linden

Terug naar boven


Wie kan ik in noodgevallen bereiken?

In noodsituaties (ook voor jeugdhulp of jeugdzorg) kunt u het volgende doen:

  • in levensbedreigende noodgevallen of als er acuut gevaar dreigt, belt u telefoonnummer 112 (dag en nacht bereikbaar);
  • bij huiselijk geweld of kindermishandeling belt u met Veilig Thuis Zuid-Holland Zuid via telefoonnummer 0800 - 2000 (gratis en dag en nacht bereikbaar). Meer informatie op www.vooreenveiligthuis.nl;
  • als iemand acuut psychiatrische hulp nodig heeft, zoekt u contact met uw huisarts of buiten kantooruren met de Huisartsenpost Drechtsteden via telefoonnummer (078) 654 26 00.

Terug naar boven

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078
Meer contactgegevens