Spring naar inhoud
  • Mensen op het Emmaplein in Dordrecht
Home Inwoners Zorg en ondersteuning

Zorg en ondersteuning

De gemeente is verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van inwoners. Hebt u moeite met het deelnemen aan de samenleving? Hebt u problemen met het zelfstandig leven? Dan kunt u een beroep doen op maatschappelijke ondersteuning.

Sociaal Wijkteam

De oplossing hangt af van uw vraag én uw persoonlijke omstandigheden. U kunt bijvoorbeeld worden verwezen naar een vrijwilligersproject of een algemene voorziening in uw wijk. Het kan ook dat er meer aan de hand is en u een maatwerkvoorziening nodig heeft. Denk hierbij aan een scootmobiel, een woningaanpassing of begeleiding thuis. In Dordrecht zijn hiervoor speciale Sociale Wijkteams, verspreid over de stad. Bij deze teams van hulpverleners kunnen inwoners terecht voor informatie, advies en ondersteuning.


De gemeente is verantwoordelijk voor bijna alle ondersteuning op het gebied van zorg & welzijn en jeugdhulp & opvoeding. Dordrecht heeft hiervoor samen met de andere Drechtsteden een aanpak ontwikkeld, het Wmo beleidsplan. 


Vrijwilligers

Ook inwoners zelf geven elkaar maatschappelijke of individuele ondersteuning. Bijvoorbeeld met mantelzorg voor een familielid of bekende. Of met vrijwilligerswerk. De gemeente biedt ondersteuning aan mantelzorgers en vrijwilligers.

Verhalen uit de praktijk
Duizenden Dordtenaren leveren een bijdrage aan onze prachtige stad: als beroepskracht of als vrijwilliger. Lees hier hun verhalen.

 

Gezondheid

De gemeente is verantwoordelijk voor het bevorderen van de gezondheid van de Dordtse bevolking.
Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078


WhatsApp
06 406 985 08

Meer contactgegevens