Spring naar inhoud
  • banner straatbeeld Dordrecht
Home Inwoners Parkeren en verkeer Parkeren

Parkeren

Er zijn verschillende voorzieningen om te parkeren in Dordrecht. Hier vindt u een overzicht van de parkeerproducten die u bij de gemeente kunt aanvragen.

Parkeren in het centrum van Dordrecht

In de binnenstad, de 19e eeuwse Schil, Transvaalbuurt en Lijnbaangebied geldt betaald parkeren op straat. Daarnaast kunt u parkeren in een van de parkeergarages in en rondom het centrum. Op het parkeerterrein Weeskinderendijk geldt de eerste 24 uur gratis parkeren. Op de pagina Parkeren in het centrum van Dordrecht staat alle informatie op een rij.

Digitale parkeervergunning

Heeft u een auto en woont u in een gebied waar PDF-bestandalleen met een vergunning (3012 kB) geparkeerd mag worden? Dan kunt u een parkeervergunning voor bewoners aanvragen.

Parkeren bezoek

Bewoners van de binnenstad kunnen hun bezoek dat met de auto komt digitaal aanmelden. Het grote voordeel is dat de gemaakte parkeerkosten per minuut worden afgerekend.


Instructiefilmpje:Autovrij gebied

Wilt u door de autovrije binnenstad rijden? Dan hebt u een vergunning nodig. Met de vergunning kunt u een toegangspas of transponder aanvragen. 

Gehandicaptenparkeerkaart

U kunt een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen als u niet zelfstandig voor langere tijd, 100 meter of meer kunt lopen. Ook niet met bijvoorbeeld een rollator.Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078


WhatsApp
06 406 985 08

Meer contactgegevens