Spring naar inhoud
  • Mensen op het Emmaplein in Dordrecht
Home Inwoners Parkeren en verkeer

Parkeren en verkeer

parkeren bij Villa AugustusParkeren in het centrum

Het centrum van Dordrecht heeft een goede bereikbaarheid én is autoluw. In de binnenstad, de 19e eeuwse schil, Transvaalbuurt en Lijnbaangebied geldt betaald parkeren op straat. De binnenstad van Dordrecht is gedeeltelijk afgesloten voor auto's. Met uw mobiele telefoon betaalt u parkeergeld per minuut. Op alle parkeerplaatsen en parkeerterreinen in Dordrecht waar een parkeerautomaat staat, kunt u van deze mogelijkheid gebruik maken. Naast parkeren op straat kunt u parkeren in een van de parkeergarages in en rondom het centrum. U kunt niet mobiel parkeren in de parkeergarages. Op het parkeerterrein Weeskinderendijk geldt de eerste 24 uur gratis parkeren.

Woont u in het centrum of is uw bedrijf hier gevestigd?

In Dordrecht zijn verschillende voorzieningen om te parkeren. Bij de gemeente kunt u daarvoor producten aanvragen. Hier vindt u een overzicht van deze parkeerproducten.

Parkeergarages

Met de matrixborden vindt u de weg naar de parkeergarages in de stad. Als regel geldt: hoe dichter bij de binnenstad, hoe hoger de uurtarieven. Voor de parkeergarages Veemarkt, Spuihaven en Riedijkshaven geldt een zeer voordelig vast tarief voor de avond/nacht en feestdagen. Deze garages liggen op loopafstand van de binnenstad.

Gratis parkeren

Op het parkeerterrein Weeskinderendijk kunt u gratis parkeren. Dit parkeerterrein is ideaal wanneer u vanaf de A16 of Zwijndrechtse brug komt. De eerste 24 uur zijn gratis, maar haal wel een kaartje uit de automaat en leg dit achter de voorruit. Op korte afstand, aan de Dokweg, neemt u de bus richting de binnenstad. Lopend doet u er ongeveer 10 minuten over.

Fietsen

In het centrum zijn twee gratis bewaakte fietsenstallingen: in de Raamstraat (fietsenstalling Achterom) en in de Kolfstraat (fietsenstalling Statenplein). De fietsenstalling in parkeergarage Energiehuis is gratis maar niet bewaakt. U kunt ook 's avonds, op zaterdag en op koopzondag uw fiets, bromfiets of scooter stallen

Verder leest u in deze rubriek onder meer over fietsenstallingen.

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078


WhatsApp
06 406 985 08

Meer contactgegevens