Spring naar inhoud
  • Mensen op het Emmaplein in Dordrecht
Home Inwoners Over de gemeente De Dordtse gemeenteraad Nieuws van de raad

Jongerenraad van start gegaan

Met een jongerenraad willen Dordtse jongeren de stem van de jongeren in Dordrecht krachtiger maken. Dinsdag 2 februari vond een startbijeenkomst plaats.

Jongerenraad StartbijeenkomstVorig jaar juni diende een grote groep jongeren een burgerinitiatief in bij de gemeenteraad om te komen tot een Jongerenraad in Dordrecht. Deze Jongerenraad kan de gemeente adviseren over zaken die voor de jeugd van belang zijn.

In september hield de raad al een brainstormsessie met de jongerenraad. De jongeren willen graag betrokken worden bij de beleidsvorming. Ook willen zij een stem laten horen door in te spreken over onderwerpen.

De jongerenraad dient als platform voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Hun doel is verbinding te maken tussen de gemeente en de Dordtse jongeren. Op dinsdag 2 februari vond de startbijeenkomst plaats. Hierbij waren 9 jongeren aanwezig. Zij werden ondersteund door ambtenaren van de gemeente.

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites