Spring naar inhoud
  • banner straatbeeld Dordrecht
Home Inwoners Nieuws

Wieldrechtse Zeedijk boven Kiltunnel open voor auto's en fietsers

Jasper Mos op fiets boven KiltunnelHet is zover! De werkzaamheden aan de Wieldrechtse Zeedijk, boven de ingang van de Kiltunnel, zijn afgerond. Auto's en fietsers kunnen voortaan ook via de Wieldrechtse Zeedijk Dordtse Kil III bereiken. Voor het autoverkeer is de weg nu open tot de Spinel. Het nieuwe, vrijliggende fietspad over de Kiltunnel wordt aan de zuidkant tijdelijk aangesloten op de Rijksstraatweg. Dat blijft zo tot in de komende jaren het fietspad volledig is doorgetrokken tot Willemsdorp.

Wethouder Jasper Mos, zelf ook fervent fietser, is trots op het resultaat. "Met de nieuwe weg zijn de verschillende Killen en de zeehaven op de Westelijke Dordtse Oever met elkaar verbonden. Dat betekent een flinke verbetering van de bereikbaarheid. Fietsers gaan er flink op vooruit. Het nieuwe, vrijliggende fietspad slingert prachtig langs het water van de Dordtsche Kil, met vrij uitzicht op de voorbijvarende boten en de oevers aan de overkant. Daarmee is de weg niet alleen veiliger geworden, maar ook veel aantrekkelijker. Vroeger fietste je langs de voet van de dijk, zonder zicht op het water. Nu het fietspad verlegd is naar de rivierkant van de dijk, kun je ook hier volop van 'Ons Water in Dordrecht' genieten. Ik stap zelf ook vaak op mijn racefiets voor een rondje over het eiland van Dordrecht. Ik ga beslist van deze mooie route gebruikmaken."

De aanpak van de weg gebeurde naar aanleiding van de reeds geplande dijkversterking. "We hebben dus werk met werk gecombineerd", vertelt Mos. "Ook hebben we de afwateringsleidingen voor de Kiltunnel, die onder de weg doorlopen, gelijk vervangen. Zodoende hoeft de weg niet meer opengebroken te worden bij groot onderhoud van de Kiltunnel. Deze manier van werken heeft ons veel geld bespaard." Met de nieuwe weg slaat de gemeente twee vliegen in één klap. Het bedrijventerrein wordt beter ontsloten en we hebben er een mooie recreatieve fietsroute bij. "Beide aspecten, recreatie en bedrijfsleven, zijn belangrijke economische activiteiten. Het zijn losse dingen die wel met elkaar te maken hebben. Kijk maar naar het personeel van de bedrijven dat op de fiets naar het werk gaat. Die kunnen voortaan via een mooie, recreatieve en veilige weg naar het werk. En het is nog gezond ook!", aldus de wethouder.

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites