Spring naar inhoud
  • Mensen op het Emmaplein in Dordrecht
Home Inwoners Nieuws Nieuwsarchief Pilot met tablet voor ouderen: nog 30 exemplaren kosteloos uitproberen

Pilot met tablet voor ouderen: nog 30 exemplaren kosteloos uitproberen

De gemeente voert een pilot uit waarbij ouderen in Dordrecht een speciale tablet kosteloos mogen uitproberen: de Compaan. Dat is een tablet met speciale software, waarmee zij makkelijker mee kunnen doen in de huidige digitale wereld. Er zijn nog 30 exemplaren van de tablet beschikbaar voor de pilot. We nodigen ouderen uit om zich aan te melden en de tablet een half jaar lang kosteloos uit te proberen.

 

De tablet is speciaal voor  ouderen die compaanniet met de computer overweg kunnen, maar nog wel deel willen uitmaken van de digitale wereld. Zo kunnen ze gemakkelijk een foto of filmpje ontvangen, een berichtje schrijven of beeldbellen. Ook voor mantelzorgers biedt de tablet mogelijkheden om zorg op afstand makkelijker te maken.


De eerste ervaringen met het gebruik van deze tablet zijn positief. 70% Van de mensen die de tablet een half jaar in huis had, heeft hem van de gemeente overgekocht (tegen gereduceerd tarief). Zij gaan dan een abonnement aan voor het gebruik van de tablet en de ondersteuning van de leverancier.


Aanmelden voor de pilot kan door  te bellen naar 088-1450178. De medewerkers van Compaan verwerken de aanmeldingen en geven uitleg over het project in Dordrecht. Meer informatie over het project is te vinden op www.uwcompaan.nl/dordrecht of via telefoonnummer 088-1450178.

 

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078


WhatsApp
06 406 985 08

Meer contactgegevens