Spring naar inhoud
  • banner straatbeeld Dordrecht
Home Inwoners Nieuws

Op 22 juni tweede thema-avond duurzaam grafonderhoud

In het kader van de Week van de Begraafplaats organiseert de Essenhof donderdagavond 22 juni een tweede thema-avond over duurzaam grafonderhoud. Voor de eerste thema-avond op 1 juni was zoveel belangstelling dat de Essenhof een tweede thema-avond heeft georganiseerd.

Voor beiden avonden zijn de rechthebbenden van twee grafvelden met particuliere graven uitgenodigd om mee te denken over het onderhoud van de ruimte tussen de graven nu er geen chemische onkruidbestrijdingsmiddelen meer worden ingezet. Veel nabestaanden vullen deze ruimte nu zelf op, vaak met zeer ongewenste materialen (zoals kiezels, kunstgras, bloempotten enz.). Dit heeft als nadelen dat andere grafbezoekers zich hieraan storen en dat medewerkers van de Essenhof de onderhoudswerkzaamheden niet kunnen uitvoeren.

Op 1 juni waren er ruim 70 mensen aanwezig in de Thuredrith Aula om mee te denken over alternatieven. Vooral de voorstellen voor diverse soorten bodembedekkers werden met grote instemming begroet. Daardoor ontstond ook draagvlak onder de aanwezigen voor de wijze waarop de Essenhof dient om te gaan met alle ongewenste materialen (handhavingsbeleid).

Voor de thema-avond op donderdagavond 22 juni kunnen nabestaanden van de grafvelden K en R zich bij voorkeur per mail aanmelden via s.vander.klooster@dordrecht.nl of telefonisch via 078 – 770 5281.

Daarna gaan nabestaanden en medewerkers samen aan de slag met uitwerking van de nieuwe plannen. Het is duidelijk dat er sprake is van een enorme betrokkenheid bij de Essenhof en het is verrassend en verheugend dat zoveel Dordtenaren zich willen inzetten voor duurzaam grafonderhoud.

In de komende jaren wordt ook met de nabestaanden van andere grafvelden de dialoog aangegaan over dit thema.

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078


WhatsApp
06 406 985 08

Meer contactgegevens