Spring naar inhoud
  • banner straatbeeld Dordrecht
Home Inwoners Nieuws Nieuwsarchief Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding in 2018 verdient?

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding in 2018 verdient?

De jaarlijkse uitreiking van de koninklijke onderscheidingen in Dordrecht (Lintjesregen) was dit jaar een groot succes. Maar liefst 25 Dordtenaren zijn gedecoreerd.

Kent u ook iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Draag hem of haar dan nu voor voor de Lintjesregen 2018! Vrijwilligers die zich 15 jaar of langer inzetten voor organisaties op bijvoorbeeld het gebied van sport, kunst, cultuur, kerkelijk leven, natuur, pleegzorg of openbare orde en veiligheid kunnen voor een onderscheiding in aanmerking komen. Denk bijvoorbeeld aan de activiteitenbegeleider in het verzorgingshuis of de coach van de sportclub.

Ook iemand die in zijn werk buitengewone prestaties levert, kan worden onderscheiden. Hij of zij moet dan 'bijzondere of zeer uitzonderlijke verdiensten in de werkkring' hebben verricht. Daar is sprake van als de prestaties aanzienlijk verder gaan dan wat normaal gesproken van iemand in zo'n functie wordt verwacht.

Vrijwilligers zijn voor de samenleving van groot belang. Dordrecht zou een andere stad zijn, kleurlozer, minder dynamisch, zonder de duizenden vrijwilligers die hier actief zijn. We rekenen dan ook op uw medewerking om hen in het zonnetje te zetten.

U heeft tot 1 augustus 2017 de gelegenheid om uw aanvraag bij de gemeente Dordrecht in te dienen, want daarna sluit de aanvraagtermijn voor de Lintjesregen van 2018.

Op de website www.lintjes.nl of www.kanselarij.nl kunt u meer lezen over de voorwaarden voor het verkrijgen van een Koninklijke Onderscheiding en hoe u een aanvraag kunt indienen. Uiteraard kunt u voor nadere informatie ook contact opnemen met de gemeente Dordrecht: mevrouw S.F. Heijdemann, tel. (078) 770 4123 of per e-mail ami.grievink@dordrecht.nl

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites