Spring naar inhoud
  • Mensen op het Emmaplein in Dordrecht
Home Inwoners Nieuws Nieuwsarchief Verkiezingsavond in het Stadhuis

Verkiezingsavond in het Stadhuis

Woensdagavond 21 maart van 21.00 uur tot ongeveer 00.00 uur kunt u de verkiezingsavond meemaken op het Stadhuis. Iedereen is van harte welkom om de voorlopige uitslagen te volgen in het politiek café.

Bij binnenkomst krijgt u een gratis welkomstdrankje, daarna zijn de drankjes tegen betaling. Het politiek café opent de deuren vanaf 21.00 uur in het Stadhuis. Na dit tijdstip is stemmen niet meer mogelijk en starten de stembureaus met het tellen van de uitgebrachte stemmen. Tijdens de verkiezingsavond kunt u met alle aanwezigen wachten op en praten over de voorlopige uitslagen.

Burgemeester geeft voorlopige definitieve uitslag

Tijdens de avond worden er doorlopend elektronische updates van de voorlopige uitslag gegeven. De uitslag is zichtbaar op
beeldschermen in de hal en in de Kennedyzaal.  Naar verwachting maakt burgemeester Kolff voor middernacht de voorlopige uitslag bekend.

Uitslagen online
De uitslag is ook buiten het stadhuis online te volgen. Online blijft (ook na de sluiting van het politiek café) de uitslag raadpleegbaar.

Openbare vergadering over definitieve uitslag
Vrijdag 23 maart komen de leden van het Hoofdstembureau bijeen. Zij maken de definitieve verkiezingsuitslag (zetelverdeling, voorkeursstemmen, opkomst en uitslagen per wijk) bekend. Om 15.00 uur vindt een openbare vergadering plaats in vergaderkamer 1 van het Stadskantoor. Lijsttrekkers blikken dan gezamenlijk terug op de verkiezing en op de uitslag. De lijsttrekker van de grootste partij krijgt de gelegenheid zijn of haar voorstel voor de (in)formatiefase toe te lichten. Dit heet het duidingsdebat.

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites