Spring naar inhoud
  • banner straatbeeld Dordrecht
Home Inwoners Nieuws Nieuwsarchief Syrische vluchtelingen ondertekenen participatieverklaring

Syrische vluchtelingen ondertekenen participatieverklaring

Op dinsdagmiddag 11 juli tekenden bijna 50 statushouders de zogenoemde participatieverklaring. Deze verklaring gaat over de belangrijkste waarden binnen de Nederlandse samenleving: vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie. Wethouder Karin Lambrechts sprak de Syrische vluchtelingen na de ondertekening toe en reikte de verklaringen uit.

 

De participatieverklaring wordt binnenkort een verplicht onderdeel van de inburgeringscursus. Vooruitlopend hierop biedt de gemeente nu al workshops aan vluchtelingen aan die vanaf 1 januari 2016 in de gemeente zijn komen wonen. Door het tekenen van de verklaring tonen de statushouders hun betrokkenheid bij de Nederlandse samenleving en hun bereidheid daar actief aan bij te dragen.

Workshops

In opdracht van de gemeente Dordrecht verzorgt VluchtelingenWerk workshops voor statushouders. Tijdens de workshops krijgen ze uitleg over de Nederlandse samenleving en de kernwaarden vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie en over de grondwet van Nederland. Zo wordt onder andere gesproken over de manier van reageren in Nederland op allerlei situaties. Ook wordt geoefend met vaardigheden, zoals begrip kunnen opbrengen voor verschillende standpunten en vrijuit durven spreken. Ook op andere onderwerpen rondom de kernwaarden en grondwet wordt ingegaan, veelal aan de hand van voorbeelden uit de samenlevering.

Uitreiking ondertekende participatieverklaring door wethouder Lambrechts

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078


WhatsApp
06 406 985 08

Meer contactgegevens