Spring naar inhoud
  • banner straatbeeld Dordrecht
Home Inwoners Nieuws Nieuwsarchief Drinkwater in Dordrecht veilig

Drinkwater in Dordrecht veilig

Vandaag publiceerden het AD en andere media dat er GenX is aangetroffen in het drinkwater van Evides, ook in Dordrecht. De aangetroffen gehaltes van GenX-stoffen zijn zeer laag, ver beneden de veiligheidsgrens die door de overheid is bepaald (tot 75x lager). Dat betekent dat het drinkwater in Dordrecht gegarandeerd veilig is. Dit wordt ook bevestigd door toxicologen.

Dordrecht maakt zich er hard voor dat het drinkwater ook in de toekomst gegarandeerd veilig blijft. Daarom steunden wij de provincie ook bij het terugbrengen van de vergunde lozing van GenX-stoffen. Wij blijven ons inzetten om de uitstoot van schadelijke stoffen zoveel mogelijk terug te dringen, in het belang van een gezonde leefomgeving voor onze inwoners.

Lees meer op www.dordrecht.nl/pfoa.

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites