Spring naar inhoud
  • banner straatbeeld Dordrecht
Home Inwoners Nieuws Nieuwsarchief Peter van der Velden waarnemend burgemeester

Peter van der Velden waarnemend burgemeester

Waarnemend burgemeester Dordrecht Peter van der Velden De heer P.A.C.M. (Peter) van der Velden wordt waarnemend burgemeester van Dordrecht. De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit benoemt hem met ingang van 1 maart 2017. De heer Van der Velden is 62 jaar, heeft 26 jaar ervaring als burgemeester en is lid van de Partij van de Arbeid.


In verband met de benoeming van burgemeester Brok tot commissaris van de Koning in de provincie Fryslân heeft Jaap Smit, na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Dordrecht, besloten een waarnemend burgemeester te benoemen. De waarneming duurt tot het moment dat er in Dordrecht een nieuwe kroonbenoemde burgemeester aantreedt. Dit zal naar verwachting eind september van 2017 het geval zijn.   

Veel ervaring
De heer Van der Velden beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Sinds 1988 was hij achtereenvolgens burgemeester van de gemeenten Nieuw-Ginneken, Rosmalen, Emmen, Bergen op Zoom en Breda. In Breda vervulde hij het burgemeestersambt van 2004 tot 2014.
Op dit moment is de hoofdfunctie van de heer Van der Velden het voorzitterschap van de Coöperatie Werk en Vakmanschap u.a.. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van de raad van toezicht van de Stichting Amarant Groep, lid van de raad van toezicht van De Riethorst Stromenland, voorzitter van Leergeld Nederland en bestuurslid van het Oranje Fonds. Ook is hij lid van het Kapittel voor de Civiele Orden. Gedurende de periode dat de heer Van der Velden waarnemend burgemeester van Dordrecht is, wordt hij uit zijn functie van lid van het Kapittel voor de Civiele Orden ontheven
.


Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078


WhatsApp
06 406 985 08

Meer contactgegevens