Spring naar inhoud
  • banner straatbeeld Dordrecht
Home Inwoners Nieuws Nieuwsarchief Zelfbouwcafé met kavels en klusappartementen

Zelfbouwcafé met kavels en klusappartementen

zelfbouwcafe DordrechtDe gemeente houdt donderdag 20 april 2017 opnieuw een zelfbouwcafé bij DordtYart, de voormalige Biesboschhal op Stadswerven. Het café is een ontmoetingsplek voor mensen die overwegen zelf een huis te bouwen.

Zo is er informatie over de zelfbouwlocaties Oudendijk, Iepenlaan, Wielwijkpark, Stadswerven en Grote Hondring. De gemeente gaat ook graag met mensen in gesprek over een nieuw zelfbouwproject onder de naam Troelstrahof. Op het door bomen omzoomde terrein aan de Troelstraweg (waar ooit de Maria Montessorischool stond) komen 13 kavels beschikbaar: 7 voor rijwoningen en 6 voor vrijstaande woningen.

Papeterspad
Wie een eigen huis wil bouwen nabij de historische binnenstad kan op het zelfbouwcafé grond reserveren aan het Papeterspad. Hier zijn nog 6 kavels beschikbaar voor (grondgebonden) stadswoningen (3 á 4 woonlagen) met een eigen parkeerplaats en de mogelijkheid van een bedrijf aan huis. Het terrein wordt deze maand bouwrijp gemaakt.

Voorstraat
Ook voor klussers zijn er kansen in de binnenstad. Steenvlinder wil in samenwerking met de gemeente het monumentale pand aan de Voorstraat 142-144 omvormen tot maximaal 14 klusappartementen (vanaf 45 m2). Steenvlinder licht de plannen toe op het zelfbouwcafe.

Vastgoedbedrijf
Het Vastgoedbedrijf is ook aanwezig. Het zoekt huurders of kopers voor (gemeentelijke) woningen, panden en terreinen. Zo biedt het woningen te koop aan op de Weeskinderendijk. Door de aantrekkelijke prijs zijn ze bij uitstek geschikt voor starters. Het Vastgoedbedrijf peilt daarnaast de belangstelling voor de uitgifte van grond voor woningen met daarbij bedrijfsruimten aan de Smitsweg. De (6) kavels zijn groot: 2000 tot 6000 m2 en omgeven door groen.

De Rabobank geeft in het zelfbouwcafé informatie over de financiering van uw nieuwe (zelfbouw)woning. Verder zijn bouwers en architecten aanwezig.
Het zelfbouwcafé bij DordtYart aan de Maasstraat 11 (Stadswerven) duurt van 19.00 tot 21.00 uur. U kunt vrijblijvend inlopen wanneer het u uitkomt. Meer informatie over zelfbouw in Dordrecht vindt u op www.dordtseruimte.nl

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites