Spring naar inhoud
  • Mensen op het Emmaplein in Dordrecht
Home Inwoners Nieuws

Gratis training voor ondernemers over internetcriminaliteit

De gemeente Dordrecht organiseert op maandag 4 juni 2018 een gratis training voor Dordtse ondernemers die gaat over wat zij kunnen doen om digitaal veilig te ondernemen. Cybercrime vormt een toenemend risico. Vooral ondernemers kunnen hier problemen van  ondervinden, zoals het verlies van data, niet bereikbaar zijn of een stagnerende productie.

De gemeente is er ook voor ondernemers Op social media loopt een campagne voor alle Dordtenaren om hen bekend te maken met de risico's van cybercrime en wat zij kunnen doen om zich ertegen te beveiligen. Voor ondernemers is er op maandag 4 juni 2018 een speciale kosteloze training 'Cybercrime, Digitaal Veilig.

De bijeenkomst voor ondernemers en hun medewerkers vindt plaats op maandag 4 juni 2018 in het Stadhuis van Dordrecht (Stadhuisplein 1).

18.00u.               Ontvangst met koffie/thee en een broodje

18.45u.               Welkom door burgemeester A.W. Kolff

19.00 u.              Presentatie nulmeting MKB door de Haagsche Hogeschool

19.15 u.              Training

20.45 u.              Napraten en een drankje

Aanmelden
Ondernemers en hun medewerkers kunnen zich uiterlijk tot 25 mei 2018 aanmelden via de website van het CCV. (www.ccvdigitaalveilig.nl).

Aan het eind van de avond ontvangt u (gratis) een zogenaamde Kryptonizer die u helpt uw wachtwoorden te beveiligen.

Inhoud training

In deze training leren ondernemers en hun medewerkers hoe zij de risico's kunnen verkleinen om slachtoffer te worden van cybercrime. Aan bod komen vooral eenvoudige maatregelen, maar ook de meer ingewikkelde en technische oplossingen komen aan bod. Deelnemers krijgen inzicht in wat er op dit moment al speelt en collega-ondernemers vertellen over wat hen is overkomen, wat daarvan de gevolgen zijn geweest en wat ze gedaan hebben om het op te lossen.

Kosteloos

De training is kosteloos en wordt u aangeboden door de gemeente Dordrecht, de Veiligheids Alliantie Rotterdam (VAR) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het project is mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Hoe staat het met de digitale veiligheid van Dordtse ondernemers?

De gemeente wil dat bedrijven in Dordrecht weerbaarder worden en heeft daarvoor de medewerking van ondernemers nodig. Bent u ondernemer? Doe mee aan het onderzoek naar de digitale veiligheid van Dordtse Ondernemers en vul de vragenlijst in. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. U kunt te allen tijde de vragenlijst afsluiten en op een later moment voortzetten. Uw bijdrage zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld en anoniem verwerkt.

Het onderzoek wordt gedaan door de Haagse Hogeschool (HHS). De HHS heeft al jaren een leidende rol in Nederland op het gebied van cyber security, met het lectoraat Cyber Security & Safety en de opleiding Information Security Management. De HSS heeft de vragenlijst ontwikkeld met de bedoeling informatie te verzamelen, zodat zij ondernemers gericht kunnen wijzen op maatregelen voor het vergroten van de digitale veiligheid van hun onderneming.

Voor vragen of op opmerkingen kunt u terecht bij de onderzoeker via r.j.notte@hhs.nl

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites