Spring naar inhoud
  • Mensen op het Emmaplein in Dordrecht
Home Inwoners Nieuws

Extra prullenbakken en zwerfafvalkleppen geplaatst

Vorige week is gestart met het plaatsen van 72 extra prullenbakken en/of zwerfafvalkleppen op ondergrondse containers. Dit is vooral goed nieuws voor hondenbezitters. Zij hoeven op veel plekken verspreid over de stad nu minder ver te lopen om zakjes met hondenpoep weg te gooien.

Vorig jaar zijn nieuwe regels voor het uitlaten van honden vastgesteld. In de bebouwde kom lopen honden overal aan de lijn. In de losloopgebieden (groene borden) en op de hondenspeelvelden (gele borden) mag een hond los. Hondenbezitters ruimen zelf overal de poep van hun hond op. Alleen in de losloopgebieden hoeft dit niet. De gemeenteraad heeft voor 2018 geld beschikbaar gesteld voor extra prullenbakken of zwerfafvalkleppen. Toegezegd is de bakken zo snel mogelijk in 2018 te plaatsen.

In dit PDF-bestandoverzicht (46 kB) vindt u de locaties van de nieuwe prullenbakken of zwerfafvalkleppen.

Meer informatie over de regels, vindt u op de pagina www.dordrecht.nl/honden.

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites