Spring naar inhoud
  • banner straatbeeld Dordrecht
Home Inwoners Nieuws

Extra openstelling hal Stadhuis, zondag 12 november

Op zondag 12 november om 19.00 uur herdenkt Dordrecht de Joodse Dordtenaren die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht. Voorafgaand aan de gedachtenisdienst is de hal van het Stadhuis van 17.00 tot 19.00 uur open voor het publiek. In de hal bevindt zich het Joods Monument waarop alle namen van omgebrachte Joodse Dordtenaren vermeld staan.

Rond 12 november 2017 is het precies 75 jaar geleden dat de eerste grote groep Joodse inwoners uit de stad Dordrecht werd weggevoerd. Deze groep van ruim 100 Joodse Dordtenaren werd via Westerbork naar Auschwitz of Sobibor gedeporteerd en vermoord. Tijdens de herdenking van deze dramatische gebeurtenis in de Grote Kerk houdt burgemeester Wouter A.W. Kolff een toespraak.

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites